7.7 C
Barcelona
Dilluns, 18 gener 2021
Inici Accessibilitat Universal Dincat i la Generalitat col·laboren per promoure unes eleccions al Parlament accessibles...

Dincat i la Generalitat col·laboren per promoure unes eleccions al Parlament accessibles per a tothom

Signen un acord amb l’objectiu de facilitar la participació en igualtat de condicions

dincat plena participacio persones discapacitat intel·lectual eleccions
Una persona amb discapacitat intel·lectual votant en unes eleccions // Foto: Grup TEB

Dincat i el Departament d’Accció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, han signat un conveni de col·laboració per treballar conjuntament amb l’objectiu de promoure unes eleccions al Parlament accessibles per a tothom, i concretament per a les persones amb discapacitat intel·lectual, de cara als pròxims comicis del 14 de febrer.

En virtut d’aquest acord, es crearan entorns accessibles i es promourà l’accessibilitat cognitiva en totes les fases del procés electoral, facilitant-ne la comprensió ja sigui creant documents de lectura fàcil, utilitzant una senyalística accessible o fent pedagogia entre les persones implicades en el procés sobre com donar suport a persones amb discapacitat.

ARC Soluciones publi

Així, en aquestes eleccions, es vetllarà perquè aquesta accessibilitat cognitiva també arribarà als propis espais electorals i als programes dels partits polítics. En aquest sentit, es vetllarà perquè tota la informació electoral dirigida a la ciutadania sigui de fàcil comprensió i perquè s’elimini tota barrera que pugui impedir o dificultar l’acció de votar als col·legis electorals.

També es duran a terme les accions necessàries perquè totes les persones implicades en el procés electoral, com ara membres de les meses, interventors o apoderats, siguin coneixedors del dret a vot de les persones amb discapacitat intel·lectual. A més, en el procés de les eleccions es treballarà per incloure aquest col·lectiu en actes vinculats a la campanya institucional i les accions de difusió per recordar precisament el seu dret a vot i promoure la seva participació.

Carles Campuzano, director de Dincat, reivindica que “les persones amb discapacitat intel·lectual han de poder exercir amb totes les garanties el seu dret a vot, així com ho fa la resta de la societat i, encara avui i malauradament, falta molt a treballar en aquest sentit. És un deure de la societat i de l’administració pública garantir que tota persona que tingui la voluntat de votar, compti amb les eines, suports i recursos necessaris. Cal, per tant i com a punt de partida, que tota la informació electoral sigui de fàcil comprensió i s’eliminin urgentment totes les barreres d’accessibilitat cognitiva que puguin dificultar la participació del nostre col·lectiu”.

Per la seva banda, el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha celebrat la signatura d’aquest conveni, assegurant que “el Govern treballa per a la promoció de societats més inclusives i l’eliminació de barreres per a les persones amb discapacitat, també a les eleccions”. Solè s’ha compromès a vetllar la implementació del conveni, per garantir l’accessibilitat durant el procés electoral i per fomentar la participació als comicis d’aquest col·lectiu.

Subscriu-te a la Newsletter

OFERTA 25% de descompte fins el 31 de gener

Rebràs al teu correu tota la informació sobre la discapacitat per només 11,99 € l'any.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES