Dissabte, 6 març 2021
Inici Discapacitat ASPID reinicia les sessions telemàtiques del programa ‘Aprenent a viure després d’un...

ASPID reinicia les sessions telemàtiques del programa ‘Aprenent a viure després d’un ictus’

El projecte està orientat a la prevenció i neurorehabilitació per a persones afectades i les seves famílies

sessions telematiques programa ictus de aspid
La trobada digital va a anar a càrrec de la neuropsicòloga Olga Gelonch // Foto: Aspid

El servei Neurolleida d’ASPID ha reiniciat aquesta setmana les sessions telemàtiques del projecte “Aprenent a viure després d’un ictus” amb un webinar desenvolupat en col·laboració amb el Casal Municipal per la Gent Gran de Mollerussa i el BBVA. La trobada digital va a anar a càrrec de la neuropsicòloga Olga Gelonch. El projecte està destinat a oferir un programa complet de prevenció i neurorehabilitació per a persones afectades per ictus i les seves famílies.

La sessió va servir per explicar què és l’ictus i quins son els factors de risc que l’afavoreixen, així com per donar pautes per prevenir-lo i també per saber detectar-lo i actuar ràpidament.

ARC Soluciones publi

Neurolleida ja va portar a terme l’any passat conferències online a Castellserà (en col·laboració amb l’Associació de Dones Esclat de Castellserà), a les Borges Blanques (Aula d’Extensió Universitària Garrigues), a Agramunt (Espai Cívic d’Agramunt), a les Borges Blanques (EMPIC Garrigues) i a Alcarràs (Ajuntament d’Alcarràs), amb una cinquantena de participants.  

El projecte “Aprenent a viure després d’un ictus” inclou, d’una banda, el desenvolupament d’una campanya de prevenció primària a partir de conferències impartides per una neuropsicòloga i dirigides a la població en general i especialment a persones en situació de risc; i, de l’altra, la implementació de diferents programes de neurorehabilitació funcional a persones afectades per un ictus, a partir de sessions individuals o de grup.

Els programes estan desenvolupats per un equip especialitzat en neurorehabilitació compost per tècnics de neuropsicologia, fisioteràpia, logopèdia, teràpia ocupacional i treball social.

L’any passat ASPID va atendre, a través dels seus diferents serveis (NeuroLleida, Centre de Dia, serveis domiciliaris, grups suport, etc.), un total de 38 persones afectades d’ictus.

Subscripció Newsletter (50% de descompte)

Amb notícies, agenda, subvencions, convocatòries, ofertes, recursos...i molt més

Amb motiu del 5è aniversari del Diari de la Discapacitat, aquest mes de febrer, pots tenir la subscripció a meitat de preu durant el primer any. APROFITA AQUESTA OPORTUNITAT!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES