Més de 600 alumnes de primària participen a la gimcana de la Paeria per sensibilitzar sobre la discapacitat

Des del 2006 hi han participat més de 7.000 estudiants

gimcana-paeria-alumnes-primària-sensibilització-discapacitat
Alumnes de primària durant la jornada de sensibilització sobre discapacitat // Foto: Ajuntament de Lleida

Un total de 630 alumnes de primària d’11 i 12 anys de 13 escoles han participat enguany a la gimcana ‘Ara tu tens l’oportunitat. Viu les discapacitats’, una iniciativa de l’Ajuntament de Lleida per sensibilitzar els alumnes de la ciutat sobre les discapacitats i el valor essencial que és el respecte a la diferència.

En l’activitat, impulsada per la Regidoria de les Polítiques per als Drets Socials, i que es posa en marxa al voltant del 3 de desembre, Dia Mundial de la Discapacitat, hi col·laboren diverses entitats, que treballen amb o per a les persones amb discapacitat: Aspid, Down Lleida, Salut Mental Ponent, ONCE Lleida i Deixa’ns signar.

BANER_300X250

Els nois i les noies experimenten i interioritzen algunes de les reflexions que es deriven de les proves que es preparen. Visualitzen diferents materials i participen en accions perquè es conscienciïn del que suposa. Com per exemple, com se sent una persona amb mobilitat reduïda davant una rampa amb pendent pronunciada o d’altres obstacles, com es mou una persona cega per la ciutat, com es desenvolupa una persona sorda en un ambient de crits i sorolls, etc.

Les entitats col·laboradores amb la gimcana “Ara tu tens l’oportunitat. Viu les capacitats” s’encarreguen d’una prova perquè els alumnes puguin empatitzar amb ells. Aspid dissenya un circuit amb cadira de rodes; Down Lleida fa uns tallers per mostrar que les persones amb discapacitat intel·lectual poden aprendre i fer les mateixes activitats; Salut Mental Ponent ajuda a adquirir coneixements sobre la salut mental a través d’il·lusions òptiques, ONCE coordina una pràctica perquè guiïn un company/a com si no tinguessin visió, i Deixa’ns signar ensenya coneixements bàsics en la llengua de signes catalana (LSC).

La Paeria fa aquesta activitat des de l’any 2006, i durant tots aquests anys hi han participat més de 7.000 alumnes de 5è i 6è de primària.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*