Dilluns, 5 juny 2023
Dilluns, 5 juny 2023
IniciDependènciaMés de 1.800 persones rebran la prestació de persona cuidadora no professional...

Més de 1.800 persones rebran la prestació de persona cuidadora no professional a Tarragona i Lleida a partir del març

Gràcies a l’eliminació del termini suspensiu de 18 mesos aprovat pel Departament de Drets Socials

prestació persones cuidadores no professionals
La mesura reconeix la importància d’aquesta figura // Foto: Diputació de Barcelona

Un total de 1.106 persones de la demarcació de Tarragona i 731 de la demarcació de Lleida podran rebre la prestació per a persones cuidadores no professionals, després que el Departament de Drets Socials ha eliminat el termini suspensiu de 18 mesos. A partir del mes de març, la prestació es podrà cobrar un cop aprovada, el que afectarà també a les persones que actualment es trobaven en espera d’aquests 18 mesos. Els nous usuaris i usuàries de la prestació se sumaran a les 9.801 persones que ja la reben actualment a les comarques tarragonines, i a les 5.886 de la demarcació de Lleida.

S’anomena cuidador o cuidadora no professional aquell familiar, fins a tercer grau de parentiu, que conviu amb la persona en situació de dependència i l’atén de forma continuada. L’ajut promou el manteniment a la pròpia llar de les persones amb grau de dependència reconegut que, en optar a ser ateses al seu entorn familiar, reben una prestació econòmica per a cures en l’entorn familiar i de suport a persones cuidadores.

anunci guies d'arrel

El 2012 el Govern de l’Estat va establir que, un cop aprovada la resolució favorable, el cobrament d’aquestes prestacions econòmiques se suspenia durant un termini màxim de dos anys. El 2017 el Departament va aplicar una millora d’aquest termini suspensiu, passant dels 2 anys als 18 mesos. Cervera ha considerat que “esperar 18 mesos per a cobrar és un temps massa llarg per a la persona amb dependència i per a les seves famílies”.

La nova mesura beneficiarà a 6.400 persones a tota Catalunya i compta amb una inversió mensual d’1,4 milions d’euros, que pot variar en funció dels beneficiaris que es vagin incorporant al sistema, i que serà d’uns 17 milions anuals. Durant el 2022, el Departament preveu invertir 255 milions d’euros –davant els 234 de l’any passat– per arribar a les 88.000 persones cuidadores no professionals a Catalunya.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content