Divendres, 22 octubre 2021
IniciPatrocinatsL’Obra Social “la Caixa” inverteix 4,2 milions d’euros en projectes d’atenció a...

L’Obra Social “la Caixa” inverteix 4,2 milions d’euros en projectes d’atenció a l’envelliment, la discapacitat i la malaltia

prop-de-68-000-persones-grans-o-que-pateixen-discapacitat-o-malaltia-seran-les-beneficiaries-dels-ajuts-que-l-obra-social-la
Es beneficiaran prop de 68.000 persones d’aquests ajuts // Foto: Obra Social “la Caixa”

Els àmbits de les persones grans i reptes derivats de l’envelliment; la discapacitat i salut mental; i la humanització de la salut, són els tres àmbits que contempla la primera convocatòria del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials 2018 que promou l’Obra Social “la Caixa”.

Prop de 68.000 persones grans o que pateixen discapacitat o malaltia seran les beneficiàries d’aquests ajuts que l’entitat ha concedit amb un import total de 4,2 milions d’euros distribuïts entre 185 projectes socials impulsats arreu de l’Estat espanyol.

L’objectiu d’aquesta primera convocatòria és impulsar projectes que fomentin la vida independent, l’autonomia i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i també la d’aquelles que, per motius d’envelliment o malaltia, pateixen el deteriorament de les seves capacitats i la salut.

Concretament les prioritats són: promoció de l’autonomia personal i el desenvolupament psicosocial; prevenció de la fragilitat, la dependència i els seus efectes; atenció sociosanitària a la discapacitat, a la dependència i la malaltia; prevenció i resposta davant l’aïllament social i la soledat no desitjada; millora de la qualitat de vida de persones en situació de malaltia o persones gran; i atenció psicosocial a persones que es troben al final de la vida i als seus familiars.

En total l’Obra Social “la Caixa” realitzarà durant aquest 2018 un total de sis convocatòries  del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials amb una inversió total de 19,7 milions d’euros a tot l’Estat.

El president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, ha expressat el seu agraïment a tots els col·lectius que lluiten per una societat més inclusiva i igualitària, i ha reiterat “el ferm compromís de l’entitat per mantenir-se fidel als valors fundacionals que procuren el progrés i benestar social de totes les persones, especialment aquelles que suporten una situació de major vulnerabilitat”.

Un any més, l’Obra Social “la Caixa” concedirà també un reconeixement especial a aquells projectes més disruptius, perquè implementen nous models d’intervenció social o de gestió, o perquè aporten una visió transformadora de la societat, amb la quarta edició dels Premis ”la Caixa” a la Innovació Social. Deu premis de 15.000 euros suposaran un impuls addicional per a cada un dels projectes seleccionats.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES