L’Obra Social “la Caixa” inverteix 4,2 milions d’euros en projectes d’atenció a l’envelliment, la discapacitat i la malaltia

Es beneficiaran prop de 68.000 persones de tot l’Estat espanyol

prop-de-68-000-persones-grans-o-que-pateixen-discapacitat-o-malaltia-seran-les-beneficiaries-dels-ajuts-que-l-obra-social-la
Es beneficiaran prop de 68.000 persones d’aquests ajuts // Foto: Obra Social “la Caixa”

Els àmbits de les persones grans i reptes derivats de l’envelliment; la discapacitat i salut mental; i la humanització de la salut, són els tres àmbits que contempla la primera convocatòria del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials 2018 que promou l’Obra Social “la Caixa”.

Prop de 68.000 persones grans o que pateixen discapacitat o malaltia seran les beneficiàries d’aquests ajuts que l’entitat ha concedit amb un import total de 4,2 milions d’euros distribuïts entre 185 projectes socials impulsats arreu de l’Estat espanyol.

BANER_300X250

L’objectiu d’aquesta primera convocatòria és impulsar projectes que fomentin la vida independent, l’autonomia i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i també la d’aquelles que, per motius d’envelliment o malaltia, pateixen el deteriorament de les seves capacitats i la salut.

Concretament les prioritats són: promoció de l’autonomia personal i el desenvolupament psicosocial; prevenció de la fragilitat, la dependència i els seus efectes; atenció sociosanitària a la discapacitat, a la dependència i la malaltia; prevenció i resposta davant l’aïllament social i la soledat no desitjada; millora de la qualitat de vida de persones en situació de malaltia o persones gran; i atenció psicosocial a persones que es troben al final de la vida i als seus familiars.

En total l’Obra Social “la Caixa” realitzarà durant aquest 2018 un total de sis convocatòries  del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials amb una inversió total de 19,7 milions d’euros a tot l’Estat.

El president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, ha expressat el seu agraïment a tots els col·lectius que lluiten per una societat més inclusiva i igualitària, i ha reiterat “el ferm compromís de l’entitat per mantenir-se fidel als valors fundacionals que procuren el progrés i benestar social de totes les persones, especialment aquelles que suporten una situació de major vulnerabilitat”.

Un any més, l’Obra Social “la Caixa” concedirà també un reconeixement especial a aquells projectes més disruptius, perquè implementen nous models d’intervenció social o de gestió, o perquè aporten una visió transformadora de la societat, amb la quarta edició dels Premis ”la Caixa” a la Innovació Social. Deu premis de 15.000 euros suposaran un impuls addicional per a cada un dels projectes seleccionats.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*