Dimarts, 27 setembre 2022
Dimarts, 27 setembre 2022
IniciDestacadesOberta la convocatòria dels ajuts de prestació d’atenció social a les persones...

Oberta la convocatòria dels ajuts de prestació d’atenció social a les persones amb discapacitat (PUA)

ajuts pua 2018 atenció social persones discapacitat
Cartell dels ajuts PUA 2018 // Foto: Grup MIFAS

Des del 16 de juny al 16 d’agost està obert el termini de presentació de sol·licituds de les ajudes de Prestació d’atenció social a les persones amb discapacitat (PUA), que tenen per objecte contribuir a les despeses ocasionades per l’adquisició de productes i actuacions destinades a permetre la promoció de l’autonomia personal de les persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial.

Poden ser beneficiàries d’aquests ajuts convocats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i la Direcció General de Protecció Civil, les persones que tinguin reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33% i que compleixin les condicions i els requisits establerts. O bé ser beneficiari d’una pensió de la Seguretat Social d’incapacitat permanent en el grau total absoluta o gran invalidesa.

Els ajuts es poden sol·licitar segons el tipus d’ajudes tècniques. Els requisits per poder accedir a l’ajut variaran:

  1. Ajuts per a mobilitat i transport

– Dirigits a persones que tinguin reconegut un grau de discapacitat igual o superior al 33%, amb barem de mobilitat reduïda.

– Obtenció o reconversió del permís de conduir

– Adaptació de vehicle

– Ajuts per al transport per assistir a determinats serveis i en els que s’hagin de cobrir les despeses derivades de la utilització del transport públic.

  1. Ajuts per a l’autonomia personal i la comunicació

– Persones amb discapacitat visual: lupa tv, lupa amb llum, faristol, ulleres o lents de contacte, mesurador de glucèmia amb veu, filtres, impressora i línia Braille…

– Persones amb discapacitat auditiva: audiòfons, receptor de senyals acústics, auricular amplificador per a TV i ràdio, transmissors timbres (telèfon, timbre porta, vigila bebès), despertador, amplificador magnètic de transmissió del so, Prestació per a curs d’aprenentatge de la llengua de signes o curs de lectura labial

– Persones amb discapacitat física: alça vàter, llit articulat, matalàs antiescares, carro elevador de llit, seient giratori i elevador de banyera, cadira de dutxa i vàter, grua elevadora, de bipedestació i de sostre, disc giratori amb suport, commutador, ratolí alternatiu, etc.

El percentatge de l’import màxim de la prestació estarà condicionat en funció dels ingressos econòmics de la persona amb discapacitat així com de les seves condicions socials.

La situació familiar o convivència i els ingressos econòmics de la unitat familiar o de convivència, únicament es tindran en compte en el supòsit que estiguin a càrrec de la persona beneficiària.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content