Lleida rep una dotació de 15.000 euros del Premi Reina Letizia d’Accessibilitat 2015

Distinció per les polítiques d’accessibilitat de la Peria

accessibilitat a Lleida
El premi reconeix les polítiques d’accessibilitat de la Paeria // Foto: Hermínia Sirvent

L’Ajuntament de Lleida ha rebut 15.000 euros del Premi d’Accessibilitat Universal de Municipis “Reina Letizia” que se li va atorgar al 2015 per el seu projecte “La majoria d’edat d’una Lleida accessible” on es fa una una revisió de totes les accions d’accessibilitat en els diferents àmbits de la ciutat.

Aquesta dotació aportada per la Fundació ACS i pel Reial Patronat de Discapacitats, és un reconeixement a les polítiques de la Paeria en la mobilitat urbana (des dels serveis de transport adaptat, taxis, autobusos, als codis QRM), d’habitatge, d’educació, de formació, d’oci, de cultura i de l’esport. En aquest darrer apartat, destaquen actuacions i projectes com les escoles municipals esportives adaptades per a nois i noies amb discapacitats.

BANER_300X250

Per altra banda, el projecte presentat per l’Ajuntament de Lleida inclou accions de foment de la inserció laboral de les persones amb discapacitat mitjançant contractes i convenis de pràctiques laborals dins del propi consistori així com eines de comunicació i d’impuls de la participació d’aquest col·lectiu en la vida social de la ciutat.

Cal destacar també el paper innovador de la Paeria en aquest àmbit amb la creació de l ‘app eAccessible que permet saber quins establiments de la ciutat són accessibles, una iniciativa que va rebre la felicitació de Nacions Unides.

banner_dental

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*