2.855 catalans ja tenen la targeta sanitària ‘Cuida’m’ per a pacients amb necessitats especials

CatSalut preveu un augment de fins el 20% anual en la distribució de targetes

targeta cuidam
Targeta Cuida’m // Foto: Imatge cedida per CatSalut

La targeta sanitària individual (TSI) ‘Cuida’m’ que identifica a les persones que per les seves característiques clíniques específiques necessiten un conjunt d’actuacions diferenciades en la seva relació amb els professionals i els serveis sanitaris, ha arribat ja a un total de 2.855 catalans des que es va implantar a totes les regions sanitàries en octubre de 2015.

Aquesta targeta permet una identificació immediata pels equips assistencials del Servei Català de Salut (CatSalut) i actualment se’n poden beneficiar pacients amb demència -amb un nivell d’afectació cognitiva moderada- i Alzheimer avançat; amb discapacitat intel·lectual greu i profunda; amb discapacitat intel·lectual lleu o moderada amb trastorns de conducta; trastorns d’espectre autista i dany cerebral.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El departament de Salut va començar el desplegament de la ‘Cuida’m’ al desembre de 2012 a través d’una prova pilot iniciada en determinats centres de Girona, Catalunya Central i Tarragona. Des de llavors s’ha anat estenent a la resta de regions sanitàries catalanes. Segons dades del novembre de l’any passat Girona compta amb 700 persones; seguida per Barcelona Sur (477); Catalunya Central (423); Barcelona Nord (284); Barcelona ciutat (179); Tarragona (88); Lleida (38); Alt Pirineu i Aran (34) i Terres de l’Ebre (22).

Recentment el conseller de Salut, Toni Comín, va anunciar en seu parlamentària que la previsió és que el número de persones que rebran la targeta ‘Cuida’m’ s’incrementi entre el 15% i el 20% cada any.

BANER_300X250

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*