Diumenge, 24 setembre 2023
IniciDESTACADES2.855 catalans ja tenen la targeta sanitària 'Cuida'm' per a pacients amb...

2.855 catalans ja tenen la targeta sanitària ‘Cuida’m’ per a pacients amb necessitats especials

targeta cuidam
Targeta Cuida’m // Foto: Imatge cedida per CatSalut

La targeta sanitària individual (TSI) ‘Cuida’m’ que identifica a les persones que per les seves característiques clíniques específiques necessiten un conjunt d’actuacions diferenciades en la seva relació amb els professionals i els serveis sanitaris, ha arribat ja a un total de 2.855 catalans des que es va implantar a totes les regions sanitàries en octubre de 2015.

ICF23_Baner Financament-300x600

Aquesta targeta permet una identificació immediata pels equips assistencials del Servei Català de Salut (CatSalut) i actualment se’n poden beneficiar pacients amb demència -amb un nivell d’afectació cognitiva moderada- i Alzheimer avançat; amb discapacitat intel·lectual greu i profunda; amb discapacitat intel·lectual lleu o moderada amb trastorns de conducta; trastorns d’espectre autista i dany cerebral.

El departament de Salut va començar el desplegament de la ‘Cuida’m’ al desembre de 2012 a través d’una prova pilot iniciada en determinats centres de Girona, Catalunya Central i Tarragona. Des de llavors s’ha anat estenent a la resta de regions sanitàries catalanes. Segons dades del novembre de l’any passat Girona compta amb 700 persones; seguida per Barcelona Sur (477); Catalunya Central (423); Barcelona Nord (284); Barcelona ciutat (179); Tarragona (88); Lleida (38); Alt Pirineu i Aran (34) i Terres de l’Ebre (22).

Recentment el conseller de Salut, Toni Comín, va anunciar en seu parlamentària que la previsió és que el número de persones que rebran la targeta ‘Cuida’m’ s’incrementi entre el 15% i el 20% cada any.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

25 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content