Dimarts, 26 gener 2021
Inici Patrocinats L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau rep el IV Certamen...

L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau rep el IV Certamen Internacional ONCE d’Investigació sobre Joc Responsable

ONCE treball guanyador certamen investigació joc responsable
Ángel Sánchez va entregar el guardó a Marta Sancho, directora del treball guanyador // Foto: ONCE

L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona va rebre ahir el IV Certamen Internacional ONCE d’Investigació sobre Joc Responsable, dins la III Jornada ‘Eines per un joc responsable. Una visió europea’ que es va celebrar a Madrid organitzada per la Federació Espanyola de Jugadors d’Atzar Rehabilitats (FEJAR) amb la col·laboració de l’ONCE.

Aquest certamen es convoca amb l’objectiu de mobilitzar i desenvolupar eines preventives i estratègies que minimitzin els efectes no desitjats del joc en tots els àmbits. Consta d’un premi únic de 30.000 euros que servirà per impulsar el treball.

ARC Soluciones publi

El director general de l’ONCE, Ángel Sánchez, va entregar el guardó a Marta Sancho Navarro, directora del treball guanyador, titulat “Impacte de la publicitat en funció de la tipologia del joc, factors sociodemogràfics i psicopatologia associada’ en el que també han participat els investigadors Joan Trujols Albet, Saúl Alcaraz García i José Pérez de los Cobos Peris.

Ángel Sánchez va assenyalar que el “joc responsable forma part de l’ADN de l’ONCE. Històricament les persones que ens han anat donant suport en aquests 80 anys són, més que clients, col·laboradors, ja que formen part de la nostra institució, i el que volem és cuidar-los”. Pel director general de l’ONCE “la nostra organització és un exemple de joc social perquè ven per a integrar, educar, eliminar barreres i és un model únic en el món”.

Per la seva banda, Juan Espinosa va afirmar que “hi ha que garantir els impactes socials derivats de determinats consums de joc”. El director general d’Ordenació del Joc va destacar què és necessari “aconseguir entorns sostenibles amb uns nivells de prevenció adequats, i uns nivells de minimització de potencial dany”.

El treball guanyador pretén identificar els factors sociodemogràfics, tipus de joc d’atzar amb aposta i factors psicopatològics associats que mostrin més vulnerabilitat a l’impacte de la publicitat sobre els jocs d’atzar.

Durant els primers 12 mesos de l’estudi es recopilaran dades tant de la mostra clínica com de la mostra de control. Els primers s’obtindran de les persones que acudeixin a la Unitat de Conductes Adictives de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, mentre que les dades per a la mostra control seran obtinguts de persones que pertanyen a l’àmbit universitari i d’altres àmbits de la població general. Durant els següents 6 mesos, es durà a terme una anàlisi de les dades i l’informe dels resultats obtinguts.

Oferta Any Nou!!! Subscriu-te a la nostra Newsletter

AMB UN 25% DE descompte fins el 31 de gener

Aprofita aquesta oportunitat per rebre cada dia al teu correu tota l'actualitat sobre el món de la discapacitat a Catalunya. PER NOMÉS 11,99 € L'ANY.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES