Dijous, 6 octubre 2022
Dijous, 6 octubre 2022
IniciEleccions 14FLes persones que cuiden de persones amb discapacitat també estan exemptes de...

Les persones que cuiden de persones amb discapacitat també estan exemptes de formar part de les meses electorals

Unes 24.000 persones han presentat excuses a les juntes electorals

meses electorals persones discapacitat
La pandèmia està provocant molta por a formar part de les meses electorals // Foto: Salut Mental Catalunya

Unes 24.000 persones ja han presentat excuses a les juntes electorals de zona per no anar a les meses electorals el proper 14 de febrer, segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Això suposa aproximadament més d’una quarta part de tots els membres convocats a través de sorteig per part dels ajuntaments catalans. 

Banner 300x250px EnBucle3

El principal motiu per aquesta reticència dels ciutadans catalans per formar part de les meses electorals, és la por al contagi per coronavirus, tot i que des del Govern asseguren que la jornada comptarà amb totes les mesures de seguretat anti Covid.

Però cal recordar que la llei preveu una sèrie d’excepcions per no formar part d’una mesa electoral. Entre elles el tenir una discapacitat o incapacitat permanent o temporal per treballar o cuidar de persones amb discapacitat.

En principi, aquests col·lectius ni tan sols entren en els sortejos que fan els ajuntaments. Però a part d’aquests criteris, després les juntes electorals tenen els seus propis criteris. Entre aquests, hi han també una sèrie d’excepcions, com tenir una lesió, malaltia física o mental, que impedeixi exercir les funcions a la mesa electoral.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content