Dimarts, 6 juny 2023
Dimarts, 6 juny 2023
IniciGent GranPatronals i sindicats arriben a un acord històric per tancar el primer...

Patronals i sindicats arriben a un acord històric per tancar el primer conveni català d’atenció a la gent gran a Catalunya

Contempla els propers 3 anys amb un increment del 12% de les tarifes per professionals i el 10% per residències i centres de dia

conveni col·lectiu atencio gent gran
L’acord vol garantir al viabilitat econòmica dels centres d’atenció a la gent gran // Foto: Arxiu

Patronals i sindicats majoritaris del sector de l’atenció a la gent gran, han tancat un acord històric d’un Conveni col·lectiu d’àmbit autonòmic que englobi l’atenció a la gent gran a Catalunya, exceptuant els espais de negociació col·lectiva ja existents en aquest àmbit territorial.

L’acord serà d’aplicació per als centres residencials de gent gran amb places concertades i col·laboradores, als centres residencials de gestió delegada i als centres de dia, sempre i quan la facturació pública de les empreses i les entitats sigui igual o superior al 60%, i un cop el Govern publiqui la modificació de les tarifes públiques.

anunci guies d'arrel

El conveni contempla un escenari econòmic pels propers tres anys (2021-2023) amb un increment salarial  del 12% al col·lectiu de professionals del sector, i segons un escenari d’augment de tarifes de residència i centres de dia del 10%.

L’acord l’han subscrit l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), Unió Catalana d’Hospitals (La Unió) i Consorci Associació Patronal Sanitària i Social (CAPSS), per una banda, i les organitzacions sindicals Comissions Obreres (CCOO) i Unió General de Treballadors (UGT).

Tant la part empresarials com la sindical han qualificat aquest acord com a històric del sector per avançar cap a una millora de les  condicions retributives de les professionals i els professionals, i en l’estabilitat econòmica de les empreses derivades de la millora de les tarifes públiques dels serveis d’atenció a la gent gran, reivindicacions compartides per ambdues bandes. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content