Les persones amb discapacitat protesten a Barcelona per la manca d’accessibilitat del web de Renfe

Unes 80 persones es van concentrar a l’estació de Sants

manifestació Barcelona accessibilitat web renfe
Els manifestants davant l’Estació de Sants de Barcelona // Foto: Associació Sumem (twitter)

Prop d’un centenar de persones vinculades a entitats de les persones amb discapacitat van protestar dissabte passat davant l’estació de Sants de Barcelona contra la manca d’accessibilitat del web de Renfe. 

La protesta, impulsada entre altres per l’Associació Catalana per la Integració del Cec (Acic), es va celebrar sota el lema ‘Renfe inaccesible, Gobierno estatal y tribunales cómplices’. 

BANER_300X250

Els manifestants denunciaven que la web de Renfe no complia amb els requeriments tècnics d’accessibilitat en 2013 i que encara avui segueix tenint barreres per a les persones amb discapacitat, tot i que han millorat gràcies a la pressió de l’Acic.

Cal recordar que l’Acic ha estat condemnada a pagar 4.000 euros per defensar el dret a l’accessibilitat web. L’entitat va denunciar el 2013 a Renfe per incomplir la legislació estatal i europea sobre accessibilitat web, i discriminar al col·lectiu de les persones amb discapacitat visual.

Però tant l’Audiència Nacional com posteriorment el Tribunal Suprem van fallar a favor de Renfe considerant que no hi havia infracció atès la bona voluntat de la companyia. A més, va condemnar a l’entitat a pagar 4.000 euros en concepte de costes.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*