L’Ajuntament de Barcelona posa en marxa un nou programa gratuït de suport a les persones cuidadores

A través del Servei de Teleassistència Municipal

barcelona programa pioner suport persones cuidadores
Els premis són per projectes en l’àmbit de la gent gran // Foto: FAFAC

Les persones cuidadores que viuen a la ciutat de Barcelona amb familiars amb discapacitat, malaltia i/o dependència, que tinguin sentiments de sobrecàrrega derivada de l’activitat de cura podran a partir d’ara sol·licitar de forma gratuïta suport a través d’un nou programa del Servei de Teleassistència Municipal de l’Ajuntament de Barcelona.

Es tracta d’una iniciativa pionera a Catalunya que pretén millorar la qualitat de vida de les persones cuidadores no professionals perquè puguin fer les activitats bàsiques de la seva vida diària.

BANER_300X250

Es tracta d’una nova mirada en el concepte del Servei de Teleassistència, que posa l’enfoc no només en les persones beneficiàries sinó també en les necessitats de les persones cuidadores. De fet, actualment la Teleassistència ja arriba a més de 7.500 persones valorades amb graus II i III de dependència, la qual cosa comporta que necessiten un nivell alt de suport per realitzar les activitats bàsiques de la vida diària i, per tant, que forçosament compten amb l’ajuda d’algú per poder seguir vivint al seu domicili. El Servei de Teleassistència Municipal va arribar l’any passat a les 100.000 persones ateses.

La sol·licitud del nou servei es pot fer si la persona cuidada ja és usuària de la teleassistència, prenent directament el penjoll que algunes d’elles porten o bé a través del telèfon 935479200, però també a través d’un Centre de Serveis Socials o bé d’un Centre d’Atenció Primària en cas que es tracti d’una nova alta.

El nou programa, treballat conjuntament amb la Xarxa pel Suport a les Famílies Cuidadores, oferirà trucades de seguiment i escolta activa, visites anuals, així com informació sobre els recursos disponibles i campanyes informatives específiques.

El programa també proporcionarà a les persones cuidadores guies formatives amb continguts pràctics i d’interès per a elles. Per fer-ho treballarà estretament amb l’espai d’informació i orientació Barcelona Cuida.

En cas que així ho determinin les persones professionals, el nou programa de suport a les persones cuidadores també oferirà prestacions tecnològiques individualitzades en cas que es consideri adient, ja siguin detectors d’enuresi, d’ocupació de llit o butaca o bé de convulsions per possibles moviments bruscos al llit. Eventualment també es valorarà la implantació del Monitoratge Intel·ligent del Moviment per a l’Autonomia amb Localitzador (MIMAL), un terminal mòbil que disposa de sistema de geolocalització per a persones amb deteriorament cognitiu.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*