Les persones amb discapacitat es podran dedicar professionalment a la seguretat privada

La nova Llei de Seguretat Privada elimina aquesta exclusió

seguretat privada discapacitat
La nova llei obre una altra oportunitat laboral pel col·lectiu // Foto: Pixabay

Les persones amb discapacitat podran treballar a partir d’ara en el sector de la seguretat privada, un àmbit professional del que estaven exclosos fins ara. Aquesta possibilitat està recollida en el projecte de Reglament de la Seguretat Privada que està tramitant el ministeri de l’Interior i que s’aprobarà pròximament.

Actualment les persones amb discapacitat tenien prohibit l’accés o la continuïtat -quant la discapacitat era sobrevinguda- com a professionals de la seguretat privada, per no reunir les condicions psicofísiques necessàries per aquesta activitat professional.

BANER_300X250

Però la Llei de Seguretat Privada aprobada aquest any aixeca aquesta restricció històrica i ara s’està desenvolupant el reglament corresponent que establirà amb detall la regulació.

Segons aquest reglament especifica que l’admissió del col·lectiu de les persones amb discapacitat per desenvolupar aquesta professió obeeix a més dels mandats de la legislació sectorial sobre discapacitat, es realitza de forma ordinària, de conformitat amb els principis establerts al respecte i sense afegir traba o càrrega administrativa alguna, tenint en compte el benefici i millora que això supondrà en la prestació de determinats serveis de seguretat privada.

L’aixecament d’aquest vet arriba després que l’any 2014 el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), fes una proposta perquè la Llei de Seguretat Privada acabés amb aquesta discriminació contrària als drets de les persones amb discapacitat.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*