Divendres, 22 octubre 2021
IniciDestacadesLes entitats socials demanen accelerar el desplegament total de la Renda Garantida...

Les entitats socials demanen accelerar el desplegament total de la Renda Garantida de Ciutadania

el homrani desplegament renda garantida ciutadania
Reunió al mes de juny per avançar en el desplegament de la Renda Garantida de Ciutadania // Foto: gentcat

Un any després de la implementació de la Renda Garantida de Ciutadania (RGC), l’avenç social més important dels últims anys, encara està pendent el seu desplegament total perquè no està constituïda formalment la Comissió de Govern, l’òrgan que avalua i fa el seguiment de l’aplicació i el funcionament de la prestació, i que es disposi del reglament que ha de garantir el ple accés a aquest dret social a col·lectius amb vulnerabilitat diversa (víctimes de violència masclista, persones amb discapacitat, amb problemes de salut mental, sense llar o persones amb dificultats per mantenir el seu habitatge) que no poden rebre la renda garantida perquè ja disposen d’un altre ajut.  

Davant d’aquesta realitat, la Taula d’entitats del Tercer Sector Social ha demanat al Govern que acceleri el desplegament total de la RGC perquè sigui una eina eficaç en la lluita contra la pobresa i l’exclusió social, i per assegurar aquest dret social al màxim de persones susceptibles de ser-ne beneficiàries.

En aquest sentit, les entitats socials insisteixen a tenir un paper actiu en la seva implementació. Demanen formar part de la planificació, gestió i acompanyament de la prestació i dels plans d’inserció laboral i inclusió per aconseguir que les persones visquin amb dignitat; i també volen assessorar, informar i acompanyar les persones en els tràmits de la prestació. A més, també reclamen més informació sobre les dificultats que implica la gestió i desplegament de l’ajut.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES