Dijous, 2 desembre 2021
IniciDiscapacitatEl Senat acorda eximir del pagament dels peatges a les persones amb...

El Senat acorda eximir del pagament dels peatges a les persones amb mobilitat reduïda

senat eximir peatges persones mobilitat reduida
Amb la mesura es vol compensar l’absència d’accessibilitat en el transport públic // Foto: Pixabay

Aquest passat dimecres tots el grups parlamentaris van donar suport per unanimitat a la proposició de llei per eximir del pagament dels peatges en autopistes als vehicles de persones amb mobilitat reduïda, amb lo que ara comença el corresponent tràmit parlamentari de la iniciativa. Aquesta reforma obligarà a modificar la vigent llei de Carreteres, aprovada al 2015.

La proposta aprovada al Senat ve provocada per l’absència d’accessibilitat dels sistemes de pagament del transport públic, un fet que obliga a les persones amb discapacitat a fer un ús més intensiu del vehicle privat, amb el cost afegit que això suposa. Una manera de compensar aquest sobrecost és eximir a aquest col·lectiu de l’obligació de pagar els peatges a les autopistes que són concessions de l’Estat.

fiare banca etica crowdfunding

Aquesta mesura s’inscribeix dins de les polítiques de discriminació positiva a les que estan obligats els poders públics per afavorir la plena inclusió de les persones amb discapacitat en la societat.

En aquest sentit, el Consejo Español para la Defensa de las personas con Discapacidad y/o con Dependencia (CEDDD) ha mostrat la seva satisfacció per la unanimitat mostrada pels grups parlamentaris al Senat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES