Dissabte, 16 octubre 2021
HomePatrocinatsLes autoritats donen suport a la salut mental en la inauguració del...

Les autoritats donen suport a la salut mental en la inauguració del nou local del Club Social Gramenet

autoritats mural inauguracio club social gramenet
Les autoritats van col·laborar en l’elaboració d’un mural // Foto: Marcel Pedragosa

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, va presidir ahir la inauguració del nou local del Club Social Gramenet, que permetrà augmentar el servei a 70 places i acollir dos programes del model d’atenció comunitària que la Fundació i la Federació Salut Mental Catalunya desenvolupen al territori: XarXaJoves Barcelonès Nord, d’atenció i acompanyament a adolescents i joves de 16 a 25 anys i les seves famílies; i l’Espai Situa’t Barcelonès Nord, punt d’atenció directa del projecte Activa’t per la salut mental.

Aquest recurs, que està gestionat des del 2010 per la Fundació Salut Mental Catalunya, conjuntament amb l’Ajuntament i l’Associació AMMAME (Amics del Malalt Mental de Santa Coloma de Gramenet), té la finalitat de millorar la qualitat de vida i la inclusió de les persones amb problemes de salut mental.

A més de l’alcaldessa Parlon, l’acte va comptar amb la presència del secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies; el president de l’associació AMMAME, Emilio Borja; el president de la Fundació Salut Mental Catalunya, Israel Molinero; el coordinador del Club Social, Carles Bonete, i la intervenció de dues persones sòcies del club.

En Carles Bonete, coordinador del club, va destacar la millora que ha suposat el canvi de local, que permetrà seguir treballant amb els i les sòcies del club, a qui va agrair la seva implicació i empenta per tirar-lo endavant.

Els socis del club, Emilia i Jordi, van compartit amb les persones assistents la importància que té per a ells aquest espai en la millora de la qualitat de vida, en l’autonomia i en la recuperació. Concretament, en Jordi va explicar que el fet de compartir les activitats amb els i les companyes, l’ha inspirat a “proposar-se un projecte de vida amb el suport entre iguals i entre persones que no rebutgen la diversitat social”.

Emilio Borja, president de l’associació AMMAME, va recordar la figura de la Carmen Ávalos, anterior presidenta de l’entitat, que va posar en marxa el Club Social Gramenet, i va explicar les diferents activitats i espais grupals de suport, d’oci i de sensibilització que ofereix l’entitat.

Per la seva part Israel Molinero, president de la Fundació Salut Mental Catalunya, va agrair a totes les institucions i entitats la seva implicació, així com la tasca de l’associació AMMAME i la importància de seguir apostant per projectes de caire comunitari com l’Activa’t per la salut mental i el XarXaJoves.

Francesc Iglesies, secretari d’Afers Socials i Famílies, va assegurar la continuïtat del compromís de la Generalitat amb el procés d’autonomia de la persona i va afegir la importància de la defensa dels drets en l’àmbit de la salut mental i de la inclusió social.

Finalment, Nuria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, va destacar el suport de l’ajuntament a l’atenció de la salut mental, especialment dels joves, així com la resiliència i el retorn social de la ciutadania. També va posar de manifest la necessitat de tenir cura de la salut mental ja que a tots ens pot tocar enfrontar el repte de reorganitzar la nostra vida per un problema de salut mental.

L’únic requisit per accedir a un club social és tenir experiència pròpia en salut mental. Els professionals del club fan una entrevista personalitzada i un pla d’activitats individualitzat, i es coordinen amb el professional de referència de la persona interessada (CAP, CSMA, SRC, Serveis Socials…) que pot pertànyer a la xarxa pública o privada (psiquiatre, psicòleg), on fa seguiment.

L’Espai Situa’t, com a servei d’informació i assessorament en salut mental, està obert a tota la ciutadania sense criteris diagnòstics.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES