Últims dies per demanar ajuts per impulsar el foment i la difusió de la llengua de signes catalana

El termini acaba el proper 23 de maig

ajuts foment difusió llengua signes catalana
Llengua de signes catalana // Foto: gencat

El proper 23 de maig finalitza el període per presentar sol·licituds a la nova línia de subvencions específica per a projectes de foment i difusió de la llengua de signes catalana (LSC), que va aprovar la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

La dotació inicial és de 40.000 €, i s’adreça a entitats privades sense finalitat de lucre, persones físiques i universitats que tinguin seu o estiguin domiciliades a Catalunya, i empreses, ja siguin persones físiques o jurídiques, amb domicili en un estat membre de la Unió Europea o associat a l’Espai Econòmic Europeu, quan el seu projecte tingui incidència a Catalunya.

BANER_300X250

Cal recordar que anteriorment el suport a projectes de LSC s’emmarcava dins els ajuts de llengua catalana. La singularitat i característiques visogestuals de la llengua de signes catalana han portat a la creació d’aquesta línia específica per a atendre les especificitats a l’entorn de la LSC.

La nova convocatòria se suma a altres actuacions de la Direcció General de Política Lingüística en l’àmbit del foment de la llengua de signes catalana com l’elaboració de recursos i material divulgatiu, entre el qual destaca el vocabulari bàsic de la llengua de signes catalana, en curs d’edició, que actualment ofereix 543 termes i s’incrementarà fins a 1.500 i la col·lecció de làmines de LSC, que recullen termes dels àmbits de les salutacions, la salut i la seguretat.  o les accions de foment de la LSC també en l’àmbit universitari per mitjà dels ajuts Interlingua, que es va iniciar el 2017.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*