Dijous, 2 desembre 2021
IniciDretsL’Ajuntament de Lleida modificarà l’ordenança municipal que afecta als vehicles de mobilitat...

L’Ajuntament de Lleida modificarà l’ordenança municipal que afecta als vehicles de mobilitat personal

Comissió informativa per les Polítiques de Gestió de la Seguretat i el Civisme, que presideix l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo // Foto: Javi Martín

L’Ajuntament de Lleida modificarà l’ordenança municipal de circulació de vianants i vehicles de Lleida que inclou vehicles mobilitat personal i cicles de més dues rodes com patinets, segways o bicis a motor, per adaptar-la a les actualitzacions de la llei de l’any 2015, fet que comportarà a la vegada una modificació del quadre de sancions. 

La comissió informativa per les Polítiques de Gestió de la Seguretat i el Civisme, que presideix l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha acordat trametre l’actualització del quadre de sancions a la comissió d’Economia, que serà l’encarregada d’establir quines són les sancions per les possibles infraccions que es cometin circulant en patinet i/o bicicleta i nous elements de mobilitat. En la modificació de l’ordenança hi participaran els col·lectius vinculats a aquests nous vehicles de mobilitat: l’associació VMP i BAC.

fiare banca etica crowdfunding

L’equip de govern de la Paeria vol incidir en la pedagogia per fer un bon ús d’aquests nous vehicles en l’ús de l’espai públic i per això la modificació de l’ordenança es complementarà amb una campanya de difusió i comunicació específica entre la ciutadania per donar a conèixer la normativa de circulació dels patinets i vehicles de mobilitat personal. 

La proliferació d’aquests nous vehicles està afectant a la mobilitat i la seguretat dels col·lectius més vulnerables, com les persones amb discapacitat funcional i la gent gran, entre d’altres.

Una de les primeres accions de senyalització que es durà a terme serà la instal·lació de vinils al carrer Major, amb pictogrames dels patinets que reproduiran el missatge que de les 9 del matí fins a les 9 de la nit no es pot circular en patinet. En aquesta campanya també s’inclourà la normativa referent a la circulació de les bicicletes.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES