L’Ajuntament de Lleida modificarà l’ordenança municipal que afecta als vehicles de mobilitat personal

També es modificarà el quadre de sancions

Comissió informativa per les Polítiques de Gestió de la Seguretat i el Civisme, que presideix l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo // Foto: Javi Martín

L’Ajuntament de Lleida modificarà l’ordenança municipal de circulació de vianants i vehicles de Lleida que inclou vehicles mobilitat personal i cicles de més dues rodes com patinets, segways o bicis a motor, per adaptar-la a les actualitzacions de la llei de l’any 2015, fet que comportarà a la vegada una modificació del quadre de sancions. 

La comissió informativa per les Polítiques de Gestió de la Seguretat i el Civisme, que presideix l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha acordat trametre l’actualització del quadre de sancions a la comissió d’Economia, que serà l’encarregada d’establir quines són les sancions per les possibles infraccions que es cometin circulant en patinet i/o bicicleta i nous elements de mobilitat. En la modificació de l’ordenança hi participaran els col·lectius vinculats a aquests nous vehicles de mobilitat: l’associació VMP i BAC.

L’equip de govern de la Paeria vol incidir en la pedagogia per fer un bon ús d’aquests nous vehicles en l’ús de l’espai públic i per això la modificació de l’ordenança es complementarà amb una campanya de difusió i comunicació específica entre la ciutadania per donar a conèixer la normativa de circulació dels patinets i vehicles de mobilitat personal. 

La proliferació d’aquests nous vehicles està afectant a la mobilitat i la seguretat dels col·lectius més vulnerables, com les persones amb discapacitat funcional i la gent gran, entre d’altres.

Una de les primeres accions de senyalització que es durà a terme serà la instal·lació de vinils al carrer Major, amb pictogrames dels patinets que reproduiran el missatge que de les 9 del matí fins a les 9 de la nit no es pot circular en patinet. En aquesta campanya també s’inclourà la normativa referent a la circulació de les bicicletes.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*