Diumenge, 24 setembre 2023
IniciINCLUSIÓ LABORALL’Ajuntament de Barcelona dona la benvinguda a 27 nous treballadors i treballadores...

L’Ajuntament de Barcelona dona la benvinguda a 27 nous treballadors i treballadores amb discapacitat intel·lectual

S’incorporaran el proper dilluns després d’haver aprovat les primeres oposicions específiques per a aquest col·lectiu

treballadors discapacitat intel·lectual ajuntament barcelona
La benvinguda es va donar ahir en un acte al consistori // Foto: Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona va donar ahir la benvinguda a 27 persones amb discapacitat intel·lectual que s’incorporaran el proper dilluns com a ajudants de serveis auxiliars després d’aprovar la primera convocatòria d’oposicions específica per aquest col·lectiu creada pel consistori.

ICF23_Baner Financament-300x600

En aquesta convocatòria hi han pogut participar aquelles persones que tenen almenys un 33% de grau de discapacitat i un 25% de discapacitat intel·lectual. Des de Gerència de Persones i Desenvolupament Organitzatiu i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) preparen diferents convocatòries, la primera de les quals ja ha finalitzat, fins a arribar a un total de 58 llocs de treball de nova creació.

Els nous treballadors són 12 homes i 15 dones, unes incorporacions amb perspectiva de gènere tenint en compte el major nivell d’atur de les dones amb discapacitat. L’Ajuntament ha rebut prop d’un miler de sol·licituds, i amb aquesta convocatòria treballa per contribuir a tres dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), entre els quals hi ha el treball digne i la justícia social. Igualment, aquesta convocatòria permet complir amb l’Estatuto Básico del Empleado Público, que estipula un 2% dels llocs de treball per a persones amb discapacitat intel·lectual. A més, permet a l’Ajuntament continuar alineat amb l’article 27 de la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, que estipula que les persones amb discapacitat tenen dret a treballar i a escollir lliurement la seva feina.

Nova categoria laboral

Per donar cabuda a aquesta convocatòria s’ha hagut de crear una nova categoria laboral específica, la d’ajudant de serveis auxiliars, amb unes funcions adaptades als llocs de treball que desenvoluparan els nous treballadors.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Paral·lelament s’han fet entrevistes individuals per per quin lloc de treball és idònia cada persona i s’ha elaborat un pla d’acollida i d’acompanyament per garantir l’èxit de la incorporació i l’estada de cada treballador i treballadora al lloc de treball.

Així, les funcions dels nous treballadors de serveis auxiliars seran tasques de suport, com per exemple classificar i distribuir correspondència, documentació i material d’oficina; fer tasques bàsiques de manteniment de les instal·lacions; fotocopiar, escanejar i arxivar documents; atendre les persones visitants i usuàries, i col·laborar en la gestió de residus i el reciclatge de paper, envasos i vidre.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content