Dijous, 2 desembre 2021
IniciInclusió LaboralL’Ajuntament de Barcelona convoca 27 places de Serveis Auxiliars per a persones...

L’Ajuntament de Barcelona convoca 27 places de Serveis Auxiliars per a persones amb discapacitat intel·lectual

El consistori adapta per primer cop el primer cop el procés de selecció

programa dil serveis auxiliars discapacitat intel·lectual
L’Ajuntament aposta per la integració laboral del col·lectiu // Foto: gencat

L’Ajuntament de Barcelona ha obert una convocatòria d’oferta pública de llocs de treball on s’ofereixen 27 places d’Ajudant de Serveis Auxiliars per a persones amb discapacitat intel·lectual que s’ampliaran a 30 en una propera convocatòria. La convocatòria s’ha obert avui i les sol·licituds de participació es podran presentar fins al 21 de desembre

És el primer cop que el consistori crea una categoria laboral específica i adapta el procés de selecció d’oferta pública per a aquest col·lectiu. Així, en aquesta convocatòria per Serveis Auxiliars no es requereix una titulació mínima als aspirants i s’han adaptat la fase d’oposició i el període de prova, adoptant mesures per establir les adaptacions i ajustos raonables de temps i mitjans segons les necessitats específiques de cada persona que es presenti. 

fiare banca etica crowdfunding

L’adaptació més significativa és l’eliminació del temari teòric per la primera prova, que es resoldrà amb un test de competències cognitives bàsiques d’un màxim de 35 preguntes. Aquestes versaran sobre la resolució de situacions bàsiques relacionades amb la vida quotidiana o amb les funcions pròpies de la categoria objecte de la convocatòria. La durada màxima d’aquest exercici serà de 60 minuts, tot i que es podrà ampliar en els casos que sigui necessari. 

Pel que fa a la prova pràctica, consistirà en el desenvolupament d’un o més exercicis pràctics mitjançant la resolució de diferents situacions relacionades amb les funcions pròpies del lloc de treball a ocupar. Aquesta prova serà presencial, sempre que les mesures sanitàries ho permetin. 

A més, la convocatòria va acompanyada d’una guia explicativa de lectura fàcil amb l’objectiu de garantir l’accessibilitat cognitiva i facilitar la màxima autonomia possible a les persones aspirants per poder realitzar el procés de sol·licitud sense intermediaris. 

D’altra banda, les persones seleccionades per cobrir aquestes places de Serveis Auxiliars comptaran amb el suport i seguiment de l’Equip d’Assessorament Laboral de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (EAL). Un educador/a laboral els acompanyarà al llarg del seu procés d’integració laboral, on es realitzaran intervencions de caràcter educatiu per potenciar aprenentatges de caire laboral i relacional. 

L’Ajuntament de Barcelona ha donat molta importància a aquesta convocatòria de Serveis Auxiliars pel perfil a que va destinada. Per això, sol·licitarà a la Generalitat de Catalunya, un dictamen que valora la capacitat per a realitzar les funcions del lloc de treball de les persones aspirants, així com les necessitats d’adaptació específica per a la realització de les proves i dels exercicis previstos en la convocatòria. 

Un altre mostra d’aquesta importància, és que l’Equip d’Assessorament Laboral ha realitzat una diagnosi prèvia dels llocs de treball dels diferents departaments de l’Ajuntament per avaluar i validar-los i garantir l’adequació al perfil i competències dels candidats. 

El regidor i president de l’IMPD, Joan Ramon Riera, ha destacat la importància “de garantir, a les persones amb discapacitat, el dret a desenvolupar un projecte de vida laboral i gaudir d’igualtat d’oportunitats en el mercat laboral ordinari”. Per aquesta raó ha celebrat l’adaptació del procediment de selecció: “estem davant d’un procés de selecció pioner i adaptat a les necessitats de les persones amb discapacitat intel·lectual, que construït entre les entitats del sector i l’Ajuntament ens permetrà garantir oportunitats en el treball i també incrementar el nivell d’autonomia, fomentant la inclusió en la comunitat d’aquests futurs treballadors/es municipals”

Per la seva banda, la regidora de Comerç, Mercats, Consum, Hisenda i Règim Intern, Montserrat Ballarín, ha destacat que “aquesta convocatòria d’ocupació pública mostra el compromís de l’Ajuntament per assolir el percentatge de treballadors i treballadores que ha de correspondre a persones amb discapacitat intel·lectual i avançar així vers una plantilla municipal cada cop més integradora i diversa”

Les persones aspirant hauran han de tenir la condició legal de discapacitats amb un grau igual o superior al 33%, del qual, com a mínim, el 25% ha de ser discapacitat intel·lectual.  

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES