Dimarts, 20 febrer 2024
IniciDISCAPACITATLa llengua de signes serà considerada com a manifestació representativa del patrimoni...

La llengua de signes serà considerada com a manifestació representativa del patrimoni cultural immaterial

La Confederació Estatal de Persones Sordes (CNSE) ha aplaudit l’anunci fet avui pel Consell de Ministres

gest en llengua de signes
la llengua de signes espanyola seran aviat incloses a la llista de patrimoni cultural immaterial // Foto: CNSE

El Consell de Ministres ha anunciat que les expressions culturals vinculades a la cultura sorda i la llengua de signes espanyola seran aviat incloses a la llista de patrimoni cultural immaterial del nostre país com a manifestació representativa. Aquesta decisió ha rebut elogis per part de la Confederació Estatal de Persones Sordes (CNSE), ja que implica que l’Estat assumirà l’obligació de salvaguardar i protegir les llengües de signes a Espanya, alineant-se amb el treball realitzat per les entitats de la xarxa associativa CNSE fins ara. Roberto Suárez, president de la CNSE, ha destacat que les llengües de signes són llengües naturals que s’han transmès de generació en generació dins de la comunitat lingüística, evolucionant en resposta al seu entorn i contribuint al sentiment d’identitat i continuïtat.

Així doncs, les obligacions establertes al Reglament derivat de la Llei 27/2007, que tracta la preservació de les llengües de signes, s’amplien amb les disposades per la Llei 10/2015 de Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial. Segons la CNSE, això facilitarà la difusió, transmissió, documentació, investigació, promoció i valorització adequades d’aquestes llengües històricament minoritzades. L’entitat confia que aquesta protecció s’estendrà a les dues llengües de signes reconegudes legalment a Espanya, però també reclama que el reial decret que oficialitzi aquesta iniciativa faci una menció explícita a la llengua de signes catalana.

Per fomentar la diversitat cultural, Suárez ha instat les administracions públiques a impulsar la creació artística, la formació i la presència de les llengües de signes de manera transversal a totes les polítiques. Segons ell, aquestes llengües són fonamentals en la visió del món, els patrons creatius i el comportament social, costums i valors, i, per tant, han de ser representades adequadament.

Secció patrocinada per
Logo_DINCAT-INTEGRAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content