Dimarts, 20 febrer 2024
IniciTERCER SECTOR SOCIALLes entitats socials reclamen al Parlament que s’acceleri l'aprovació de la Llei...

Les entitats socials reclamen al Parlament que s’acceleri l’aprovació de la Llei del Tercer Sector Social

A la sessió de la ponència de la proposició de Llei del Tercer Sector Social celebrada al Parlament aquest matí

reunió de la taula del tercer sector social al parlament
Avui s’ha tancat al Parlament la fase de compareixences // Foto: @taulatercersector

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, com a organitzacions representatives del sector, i la Plataforma d’Infància de Catalunya de la Taula del Tercer Sector Social han comparegut aquest matí a la sessió de la ponència de la proposició de Llei del Tercer Sector Social al Parlament per defensar l’aprovació d’aquest marc legal i respondre les preguntes dels grups parlamentaris.

Les entitats socials catalanes han posat de manifest una preocupació compartida: la falta de reconeixement i suport institucional en comparació amb altres comunitats autònomes de l’Estat espanyol i territoris europeus. La presidenta de la Taula del Tercer Sector Social, Francina Alsina, ha destacat la necessitat d’acabar amb aquest greuge comparatiu, subratllant el paper crucial que aquestes entitats juguen en la construcció i el manteniment de l’Estat del Benestar. Alhora, Jordi Roman, president de La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, ha subratllat que l’aprovació d’una llei específica per al tercer sector social és essencial per preservar les entitats i els drets de les persones més vulnerables de la societat.

La proposició de Llei del Tercer Sector Social, presentada amb el consens del sector i amb suport parlamentari transversal, té com a objectiu principal garantir la participació d’aquest sector en el disseny, execució, seguiment i avaluació de les polítiques públiques. A més, busca establir mesures de foment i finançament que assegurin la sostenibilitat financera de les entitats i proporcionin seguretat jurídica, evitant la dependència exclusiva del model actual de subvencions.

Jordi Roman ha destacat la importància de millorar les condicions laborals dels treballadors del tercer sector, posant èmfasi en la igualtat salarial amb els treballadors de la funció pública. En aquest sentit, ha recalcat la necessitat d’un finançament adequat per aconseguir aquest objectiu.

Tant Alsina com Roman han urgit al Parlament a aprovar la Llei del Tercer Sector Social sense dilacions, argumentant que l’absència d’un marc jurídic específic és un obstacle que s’ha d’afrontar sense demora. Han instat els membres del Parlament a passar d’un reconeixement implícit a un reconeixement garantit per llei, amb el suport institucional i financer necessari.

En conclusió, les entitats socials catalanes reclamen un marc jurídic que reconegui el seu paper fonamental en la societat i que garanteixi la seva participació efectiva en les polítiques públiques. L’aprovació d’una llei específica per al tercer sector social és considerada una necessitat urgent per preservar els drets de les persones més vulnerables i assegurar la sostenibilitat de les entitats que treballen en aquest àmbit.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content