Dimarts, 20 febrer 2024
IniciDESTACADESL’INE publicarà a l’abril l’Enquesta de Discapacitat, Autonomia Personal i Situaciones de...

L’INE publicarà a l’abril l’Enquesta de Discapacitat, Autonomia Personal i Situaciones de Dependència a les residències

Completarà la mostra sobre persones amb dependència a les llars, que es va presentar al maig del 2022

INE enquesta estadístiques específiques sobre discapacitat
Persona en cadira de rodes passant per una passarel·la // Foto: 123RF/xartproduction

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) publicarà el proper mes d’abril l’Enquesta de Discapacitat, Autonomia Personal i Situacions de Dependència a residències. Aquest estudi té com a objectiu proporcionar una base estadística per planificar polítiques destinades a persones amb discapacitat que permetin l’autonomia personal i la prevenció de les situacions de dependència.

Així ho va posar de manifest el Govern en la resposta a una pregunta per escrit presentada pel PP al Congrés dels Diputats en què s’inquiria l’Executiu pel calendari per publicar aquesta estadística.

En la seva resposta, el Govern va confirmar a l’abril es publicarà l’’Enquesta de Discapacitat, Autonomia Personal i Situacions de Dependència’ relativa a les persones amb discapacitat que viuen en residències, i completarà la mostra sobre persones amb discapacitat a llars, que es va presentar a maig del 2022.

Aquesta darrera mostra, ‘Enquesta de Discapacitat, Autonomia Personal i Situacions de Dependència’, va posar de manifest que un total de 4,38 milions de persones (94,9 de cada mil habitants) deien tenir discapacitat, sent els problemes de mobilitat el tipus de discapacitat més freqüent.

L’INE publicarà aquest any cinc estudis sobre la discapacitat. perfeccionarà l’estadística ‘Vida Laboral de les Persones amb Discapacitat’, analitzarà els resultats del mòdul mínim bàsic de salut de l’Enquesta de Població Activa i continuarà amb l’elaboració de les estadístiques ‘L’ocupació de les Persones amb Discapacitat’ i ‘El Salari de les persones amb Discapacitat’.

De la mateixa manera, escometrà l’‘Estadística sobre la Discapacitat en les Declaracions de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques’ i durà a terme determinats treballs en relació amb la ja esmentada ‘Enquesta de Discapacitat, Autonomia Personal i Situacions de Dependència’, de la qual es presentaran els resultats corresponents a persones amb discapacitat residents a institucions de vida col·lectiva.

En totes aquestes operacions, com a referents cívics, participaran el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi) i la Fundació ONCE, que aporten el seu coneixement expert i els plantejaments i les propostes del sector social de la discapacitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content