Dijous, 7 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciDRETSLa LADD reivindica més visibilitat de les persones amb discapacitat intel·lectual als...

La LADD reivindica més visibilitat de les persones amb discapacitat intel·lectual als mitjans de comunicació

Denuncia la pràcticament inexistent cobertura mediàtica que s’ha fet dels Special Olympics World Games de Berlín

campanya 25N diba
ladd visibilitat persones discapacitat intel·lectual als mitjans de comunicacio
Cartell de la campanya per reivindicar més visibilitat als mitjans de comunicació // Foto: LADD

L’Associació en Defensa dels Drets de les Persones amb Discapacitat Intel·lectual (LADD) ha manifestat, a través d’un comunicat, la seva decepció i impotència davant la pràcticament inexistent cobertura mediàtica que s’ha fet dels Special Olympics World Games – Berlin 2023, l’esdeveniment esportiu mundial que ha tingut lloc del 17 al 25 de juny i on han participat milers d’esportistes amb discapacitat intel·lectual de 190 països.

L’Article 30 de la Convenció de Drets de les Persones amb Discapacitat de l’ONU, estableix sobre la “Participació en la vida cultural, les activitats recreatives, l’esplai i l’esport” que els estats han d’adoptar mesures perquè les persones amb discapacitat puguin practicar esport, ja que tenen dret a fer-ho tant en activitats esportives generals com específiques per a elles.

cançons que acaben en fade out

Per tal de complir amb el que s’estableix a la Convenció, la LADD creu que és imprescindible promoure, visibilitzar i reconèixer la participació de les persones amb discapacitat intel·lectual a esdeveniments esportius i garantir una difusió inclusiva per part dels mitjans de comunicació tant de l’esport general com l’esport adaptat. Reivindiquen més visibilitat per tal de generar i establir referents que puguin motivar a la ciutadania amb discapacitat intel·lectual a participar d’activitats esportives i alhora sensibilitzar a la societat entorn l’esport i la discapacitat.

La participació d’esportistes espanyols als Special Olympics World Games i, específicament, les medalles d’or de l’equip d’hoquei i el de bàsquet unificat femení eren una molt bona oportunitat per:

Campanya 25N Diputació de Barcelona
  • Primerament, comunicar i celebrar les victòries esportives tal i com es fan en d’altres ocasions per a competicions d’aquest nivell.
  • Donar a conèixer els equips i les persones que els integren i destacar les seves capacitats.
  • Conèixer el col·lectiu des d’una vessant potent i positiva, transmetre l’energia, l’esforç i esportivitat d’atletes de tot el món.
  • En definitiva, normalitzar el col·lectiu d’esportistes amb discapacitat intel·lectual – i en general les persones amb discapacitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content