Diumenge, 2 abril 2023
Diumenge, 2 abril 2023
IniciDretsLa Fundació L’Esguard denuncia un segon cas de discriminació en l’accés a...

La Fundació L’Esguard denuncia un segon cas de discriminació en l’accés a l’habitatge de persones amb discapacitat

En Marc, una persona atesa per l’entitat, veu com algunes immobiliàries li tanquen l’accés a un pis de lloguer per la seva discapacitat

viu un cas de discriminació en l'accés a l'habitatge
En Marc vol anar a viure sol però les immobiliàries li tallen aquesta possibilitat // Foto: Fundació L’Esguard

La Fundació L’Esguard ha tornat a denunciar un altre cas de discriminació amb el que es troben les persones amb discapacitat quan volen accedir al lloguer de pisos. Algunes immobiliàries els hi tanquen aquesta possibilitat al·legant precisament la seva discapacitat.

campanya atenció sanitaria

En aquesta ocasió es tracta d’en Marc, una persona atesa per l’entitat que fa temps que viu de manera autònoma en un pis on hi té llogada una habitació. Viu amb independència i manté una bona convivència amb la resta de companys i companyes del pis.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El problema va arribar quan va decidir fer recerca de pisos per anar viure sol, i es va trobar amb la sorpresa que algunes immobiliàries li tanquen les portes pel fet de ser una persona amb discapacitat.

Literalment ens explica: “Tot va molt bé, fins que em demanen d’on provenen els meus ingressos i veuen que cobro una paga per discapacitat”. “Algunes immobiliàries m’han arribat a comentar que el pis té escales i que a mi em costarien de pujar”, afegeix.

Aquests fets arriben en un moment en el que en Marc ha tornat a passar per un procés judicial on li han tornat les seves capacitats.

Des de la Fundació L’Esguard, han deixat clar que creuen absolutament amb les capacitats d’autonomia d’en Marc a qui han donat suport durant més de 6 anys.

Davant la injustícia de ser discriminat per la seva discapacitat, en Marc està convivint amb una situació que li impedeix seguir endavant amb el seu projecte de vida amb total autonomia. 

“Les persones amb discapacitat, som persones totalment capaces de tot i que només ens cal tenir les mateixes oportunitats que la resta. És important que la societat deixi de creure que hi ha persones per sobre de les altres. Només demano les mateixes oportunitats”, assegura en Marc.

Aquesta és la segona denuncia pública que fa la Fundació L’Esguard sobre aquest tema. Com a entitat vetlla pels drets de les persones que atenen consideren que la discriminació cap allò que és desconegut és una assignatura pendent que té la societat.

En aquesta línia l’entitat ofereix una via de contacte directe a través d’aquest enllaç a totes aquelles persones, botigues i establiments que tinguin dubtes o que vulguin assessorament i d’aquesta manera anar creixent i avançant en el trencament de l’estigma i la discriminació. També fan una crida als agents socials, les entitats i qualsevol persona que estigui sensibilitzada perquè entre tots i totes puguem anar fent pedagogia sobre el tema per crear i provocar els canvis necessaris.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content