Diumenge, 2 abril 2023
Diumenge, 2 abril 2023
IniciDretsL’Esguard Fundació Tutelar denúncia la discriminació d’algunes immobiliàries a persones amb discapacitat

L’Esguard Fundació Tutelar denúncia la discriminació d’algunes immobiliàries a persones amb discapacitat

A la Cèlia, una usuària de l’entitat, li han tancat totes les portes durant el seu procés de recerca de pis per

cèlia problemes amb immobiliàries
La Cèlia s’ha sentit discriminada per algunes immobiliàries // Foto: Esguard Fundació Tutelar

L’Esguard Fundació Tutelar ha denunciat la discriminació exercida per algunes immobiliàries a persones amb discapacitat que volen accedir a un habitatge per iniciar el seu projecte de vida independent.

campanya atenció sanitaria

Aquest és el cas de la Cèlia, una persona atesa per l’entitat, a qui durant el procés de recerca de pis li van tancar moltes portes simplement per ser una persona amb discapacitat.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

“Vaig anar a una immobiliària, vaig dir que tenia discapacitat i em van dir que a persones amb discapacitat no llogaven pisos”, explica la Cèlia, que assegura que va anar a una altra immobiliària on li van dir que els pisos ja estaven llogats. 

Malgrat que assegura que li van atendre correctament, la Cèlia es va sentir molt malament perquè considera que les persones que conviuen amb alguna discapacitat tenen les mateixes habilitats per tenir cura d’un habitatge o inclús més.

Malauradament aquesta situació patida per la Cèlia és habitual. En general, la societat està desinformada i l’herència d’un fort paternalisme respecte a les persones amb discapacitat encara està molt arrelada en la societat.

Per aquest motiu des de l’Esguard Fundació Tutelar, reclamen que des de els agents socials i les entitats es faci una tasca pedagògica i es provoquin els canvis necessaris per evitar aquesta discriminació en el dret a l’habitatge a les persones amb diversitat funcional.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content