Dissabte, 3 juny 2023
Dissabte, 3 juny 2023
IniciInclusió SocialEl projecte “Persianes amb Ànima” omple de color els comerços al barri...

El projecte “Persianes amb Ànima” omple de color els comerços al barri del Coll per promoure la inclusió sociolaboral de les dones vulnerables

És un projecte d'una de les entitats del Grup ATRA amb la col·laboració de l'Associació de Comerciants Coll Amunt

projecte persianes amb ànima
Dones pintant la persiana d’un dels comerços al barri del Coll // Foto: Grup ATRA

Una de les entitats de Grup ATRA (ATRA Associació), està duent a terme “Persianes amb Ànima”, un projecte comunitari de creació artística col·laborativa que promou la inclusió social i laboral de dones en situació de vulnerabilitat social, fonamentalment dones amb problemes de salut mental. 

Les participants aprenen, a través de l’art urbà, una nova professió que els pot obrir les portes al món laboral i que permet enderrocar estereotips. La formació ha constat d’una part teòrico-pràctica, i d’una part més comunitària i col·laborativa de disseny i pintura de persianes de comerços del barri del Coll, al districte de Gràcia.

anunci guies d'arrel

Els tallers teòrico-pràctics es van realitzar entre el gener i el maig, fonamentalment al Servei Prelaboral Salut Mental Gràcia, un dels recursos de l’entitat, i els van dur a terme il·lustradores i muralistes ‒Debra Espinosa, Lara Gombau i Magia Trece‒. I durant el mes de juny i principis de juliol les artistes i les alumnes d’aquesta formació estant pintant les persianes de 9 comerços del barri del Coll.

El projecte s’ha desenvolupat amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants de Coll Amunt. Es va realitzar un procés creatiu i col·laboratiu entre les artistes, les alumnes i les persones responsables dels comerços, per tal conèixer les històries de vida que hi ha darrera de cada persiana, escollir què explicaran i definir els dissenys.

Cada artista pinta 3 persianes en col·laboració amb les alumnes. Aquest juny van començar a pintar-les en paral·lel. Alguna persiana ja està enllestida, la majoria són un work in progress, i algunes estan a punt de començar-les a pintar. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content