Dilluns, 19 abril 2021
spot_img
IniciInclusió LaboralLa Fundació Eurofirms llança el Repte 8M que pretén incorporar 1.000 dones...

La Fundació Eurofirms llança el Repte 8M que pretén incorporar 1.000 dones amb discapacitat al mercat laboral

Pretén reduir la desigualtat d’oportunitats laborals de les dones respecte als homes

La Fundació Eurofirms arrenca avui 8 de març, coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, el Repte 8M, amb el qual pretén reduir la desigualtat d’oportunitats laborals de les dones respecte als homes incorporant a 1.000 dones amb discapacitat en el mercat laboral l’any vinent.

Banner Aflorem 300x600_3

Durant 6 mesos mesos, l’entitat acompanyarà a cada candidata en un procés que comprèn l’orientació, la capacitació, l’apoderament i la intermediació laboral. En aquest sentit, des de la Fundació s’analitzaran les competències i expectatives de la candidata, es formarà en el desenvolupament d’habilitats, es potenciarà el seu autoconeixement i confiança, i es facilitarà l’accés a les ofertes laborals que encaixin amb les seves capacitats. Les dones candidates que estiguin interessades a accedir al programa del Repte 8M poden inscriure’s al web www.repte8m.org.

En aquesta iniciativa, la Fundació Eurofirms també fa una crida a la participació de les empreses com a agents de canvi en les polítiques d’igualtat, diversitat i inclusió és vital per a eliminar la bretxa laboral que encara existeix entre homes i dones, especialment en el cas de les dones amb discapacitat.

Les empreses interessades poden participar dirigint-se al portal de la campanya per a contractar una dona en situació de desocupació, o per a becar-la amb l’acompanyament que li permetrà aconseguir la seva pròxima ocupació.

ARC Soluciones publi

La doble discriminació de la dona amb discapacitat

Segons dades de l’últim informe de les Nacions Unides sobre discapacitat i desenvolupament, i prenent el nombre de contractacions a homes com a referència, les dones a Europa tenen un 11% menys de probabilitats de ser contradas. Aquesta bretxa s’incrementa fins a un 31% si es tracta de dones amb discapacitat. Això comporta que només un 16,8% de les dones amb discapacitat tinguin un contracte a Espanya.

La inserció en el mercat laboral de les persones amb discapacitat ha experimentat els últims vuit anys un increment moderat però constant. No obstant això, la pandèmia ha trencat una tendència que prometia reduir gradualment les desigualtats que encara existeixen pel que fa a l’accés a l’ocupació per part de les persones amb discapacitat. D’acord amb el Servei Públic d’Ocupació Estatal, les contractacions van caure en 2020 un 30%, fent que la crisi se sumés a una situació tradicionalment segregadora en relació amb l’ocupabilitat de les dones amb discapacitat.

Secció patrocinada per

FECETC color logo

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES