Dissabte, 1 octubre 2022
Dissabte, 1 octubre 2022
IniciL’app Radar Covid incorporarà dues noves millores d’accessibilitat per a persones amb...
Array

L’app Radar Covid incorporarà dues noves millores d’accessibilitat per a persones amb discapacitat

El Defensor del Poble respon a una queixa realitzada pel CERMI

radar covid accessibilitat persones discapacitat
L’app Radar Covid ha anat millorant la seva accessibilitat per a persones amb discapacitat // Foto: Arxiu

La aplicació Radar Covid incorporarà dues noves millores d’accessibilitat per a les persones amb discapacitat, segons va anunciar el Defensor del Poble en un escrit on respon a una queixa realitzada pel Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI).

Concretament, es modificarà el selector de fletxa (picker) en iOS, per adaptar-lo al natiu de la versió 14.3 i al canviar d’idioma, es mostrarà la pantalla d’ajustos, en comptes de la d’inici.

Aquestes millores s’emmarquen dins el treball continu que la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial està desenvolupant per avançar en l’accessibilitat de l’aplicació.

El Defensor ha aprofitat l’anunci d’aquestes novetats per recordar totes les modificacions prèvies que s’han fet en l’App Radar Covid per millorar l’accessibilitat per a les persones amb discapacitat.

Millores contínues en accessibilitat

Així, ja es va augmentar el contrast entre el fons i el text, i que es va permetre ampliar el tamany de la font, per facilitar l’accés a les persones amb discapacitat visual. També per a les persones amb discapacitat visual més elevada, es va dur a terme l’etiquetatge de botons, imatges, pestanyes de menús i enllaços, per tal que el lector de pantalla pogués reconèixer-los. També es van incorporar encapçalats per facilitar la navegació, així com sengles llistes d’ítems en el selector d’idiomes i de comunitats autònomes.

Les caselles de el codi diagnòstic es van substituir per un quadre de text; es van crear els botons “tancar” i “cancel·lar” per facilitar la sortida de les pantalles; es van solucionar problemes de verificació a la pantalla de privacitat; es va modificar l’ordre dels textos; es va reduir el nombre de pantalles en “el meu diagnòstic”, i es van introduir aspes de tancament en els pop up. 

Per la seva banda, va ser necessari incloure l’etiquetatge d’enllaços, pestanyes i imatges per millorar l’accessibilitat de les persones amb discapacitat auditiva, així com el llistat d’ítems en el selector d’idiomes i les aspes de tancament en els pop up. 

De la mateixa manera i en resposta a les demandes de major accessibilitat cognitiva, es va incorporar la capçalera Radar COVID; es va canviar el pictograma de “home” pel d’un radar; i es van modificar textos literals i l’etiquetatge de les pestanyes de menú. 

Finalment, el Defensor del Poble va destacar que des de setembre de 2020, l’equip de desenvolupament de Radar Covid compta amb la participació del Cermi i de la Fundació ONCE a les tasques de validació d’accessibilitat de l’aplicació.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content