La Fundació Agbar llança el programa Emprèn Social per a projectes amb vocació de transformació social

Ahir es va presentar la primera edició a la Fundació Foto Colectania

fundació-agbar-emprèn-social-transformació-social
Eduard Pallejà i Jordi Gusi en un moment de la presentació del programa // Foto: Fundació Agbar

La Fundació Agbar va llançar ahir la primera edició del Programa EMPRÈN SOCIAL, una iniciativa que té com a objectiu ajudar a tots aquells projectes emprenedors que tinguin vocació de transformació social. El programa va dirigit a projectes o idees sostenibles a l’àmbit econòmic i social que plantegin solucions per millorar la societat i la qualitat de vida de les persones que viuen a l‘Àrea Metropolitana de Barcelona. 

En l’acte de presentació del Programa, a la Fundació Foto Colectania, van participar 50 entitats i diferents agents del món social i de l’emprenedoria. 

BANER_300X250

“EMPREN SOCIAL donarà suport a propostes clarament enfocades a productes o serveis dissenyats per donar solucions i transformar aquestes situacions de vulnerabilidad”, va afirmar Eduard Pallejà, director de la Fundació Agbar, i qui es va encarregar de presentar el programa. “A més, els projectes seleccionats hauran d’Implicar als seus destinataris  en el procés transformador de la seva realitat real”, va afegir.

Per su banda, Jordi Gusi, soci cofundador de Tandem Social, entitat coordinadora del Programa, va ser l’encarregat de presentar la Iniciativa i d’explicar la importància de les empreses en els esdeveniments socials en el context actual. “L’empresa social és el vehicle de transformació que permet lluitar contra les desigualtats que ha generat la crisi amb un model sostenible a nivell econòmic, potenciant així l’impacte social en el temps”, va dir Gusi.

“Emprendre amb una actitud valenta, honesta i compromesa, i amb l’acompanyament de programes com EMPRÈN SOCIAL, fa possible que les persones surtin de la pobresa, els joves tinguin més oportunitats educatives i gent que no troba feina tingui ocupació de qualitat”, va concloure Jordi Gusi.

Després, el torn dels emprenedors, van intervenir Mario Cuixart, de la Fundació Germina, amb l‘empresa social Urban Time; Vanesa Ortega, amb el projecte d’emprenedoria social PerspectivaMente, i Juan Ignacio Zaffora, de Ship2B.

Les inscripcions a aquest programa estarà oberta del 8 de juliol al 8 de setembre de 2019. Podran presentar-se emprenedors, empreses joves o entitats que presentin projectes per donar solucions a qualsevol d’aquests reptes socials: fomentar l’ocupació per persones en risc d’exclusió social; lluitar contra la pobresa i oferir oportunitats educatives.

La Fundació Agbar oferirà als projectes seleccionats formació en el seu àmbit, assessorament expert i visibilitat social per consolidar els seus models de negoci i el seu impacte social. El programa EMPRÈN SOCIAL es durà a terme del 14 d’octubre del 2019 al 20 de març del 2020, a través de sessions participatives i pràctiques adaptades als participants, amb grups de treball col·laboratius, i també mitjançant l’acompanyament individual, amb un assessorament personalitzat.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*