Diumenge, 5 desembre 2021
IniciDiscapacitatLa discapacitat sortirà a les dades estadístiques regulars en els àmbits en...

La discapacitat sortirà a les dades estadístiques regulars en els àmbits en que la seva realitat sigui rellevant

S’aprova el Pla Estadístic Nacional 2021-2024

discapacitat dades estadístiques
La discapacitat formarà part a partir d’ara de les dades estadístiques generals // Foto: UGT de Catalunya

La discapacitat formarà a partir d’ara part de les dades estadístiques regulars oficials en aquelles operacions en que aquesta realitat resulti rellevant, segons ha recollit el nou Pla Estadístic Nacional 2021-2024 aprovat recentment mitjançant un Reial Decret. 

D’aquesta manera, la discapacitat serà un factor a tenir en compte en les dades estadístiques, com ho són altres factors com el gènere, l’edat o la nacionalitat. 

fiare banca etica crowdfunding

Així també, el Pla Estadístic Nacional anirà incorporant durant el període 2021-2024 altres aspectes relacionats amb l’àmbit de la discapacitat, com són l’àmbit laboral, que recollirà aspectes com ‘L’ocupació de les persones amb discapacitat’ i ‘El salari de les persones amb discapacitat’, que comptarà amb la col·laboració del CERMI i la Fundación ONCE com entitats expertes de la societat civil; i ‘La vida laboral de les persones amb discapacitat’. 

Per la seva part, en l’àmbit fiscal, el Pla contempla l’operació ‘Estadística sobre la Discapacitat en les Declaracions de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques’. 

Finalment, el Pla també preveu la culminació de la nova ‘Enquesta de Discapacitat, Autonomia Personal i Situació de Dependència’, que hauria d’haver estat enllestit el 2018, i que actualitzarà les dades de l’última enquesta al respecte, realitzada el 2008. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES