Dimarts, 2 març 2021
Inici Discapacitat La discapacitat sortirà a les dades estadístiques regulars en els àmbits en...

La discapacitat sortirà a les dades estadístiques regulars en els àmbits en que la seva realitat sigui rellevant

S’aprova el Pla Estadístic Nacional 2021-2024

discapacitat dades estadístiques
La discapacitat formarà part a partir d’ara de les dades estadístiques generals // Foto: UGT de Catalunya

La discapacitat formarà a partir d’ara part de les dades estadístiques regulars oficials en aquelles operacions en que aquesta realitat resulti rellevant, segons ha recollit el nou Pla Estadístic Nacional 2021-2024 aprovat recentment mitjançant un Reial Decret. 

D’aquesta manera, la discapacitat serà un factor a tenir en compte en les dades estadístiques, com ho són altres factors com el gènere, l’edat o la nacionalitat. 

ARC Soluciones publi

Així també, el Pla Estadístic Nacional anirà incorporant durant el període 2021-2024 altres aspectes relacionats amb l’àmbit de la discapacitat, com són l’àmbit laboral, que recollirà aspectes com ‘L’ocupació de les persones amb discapacitat’ i ‘El salari de les persones amb discapacitat’, que comptarà amb la col·laboració del CERMI i la Fundación ONCE com entitats expertes de la societat civil; i ‘La vida laboral de les persones amb discapacitat’. 

Per la seva part, en l’àmbit fiscal, el Pla contempla l’operació ‘Estadística sobre la Discapacitat en les Declaracions de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques’. 

Finalment, el Pla també preveu la culminació de la nova ‘Enquesta de Discapacitat, Autonomia Personal i Situació de Dependència’, que hauria d’haver estat enllestit el 2018, i que actualitzarà les dades de l’última enquesta al respecte, realitzada el 2008. 

Subscripció Newsletter (50% de descompte)

Amb notícies, agenda, subvencions, convocatòries, ofertes, recursos...i molt més

Amb motiu del 5è aniversari del Diari de la Discapacitat, aquest mes de febrer, pots tenir la subscripció a meitat de preu durant el primer any. APROFITA AQUESTA OPORTUNITAT!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES