Dimarts, 2 març 2021
Inici Accessibilitat Universal La BetaMapathon analitza el nivell d’accessibilitat de diferents àrees als districtes de...

La BetaMapathon analitza el nivell d’accessibilitat de diferents àrees als districtes de les Corts i Sant Andreu

L’activitat ha permès analitzar dues àrees de joc infantil

betamapathon accessibilitat districtes les corts sant adreu
La BetaMapathon és una activitat col·laborativa // Foto: Ajuntament de Barcelona

La BetaMapathon, un projecte que permet recollir informació sobre l’accessibilitat d’un espai determinat geocalitzant punts clau en un mapa amb l’ajuda de la tecnologia, ha ubicat en un mapa 48 punts analitzats als Jardins de Magalí i al Parc de La Pegaso, als districtes de les Corts i Sant Andreu, respectivament. 

En aquests dos districtes hi ha participat un total de 16 persones de diferents àmbits: estudiants d’arquitectura de la UPC i persones amb discapacitat del Centre Ocupacional Pont del Dragó, de l’Associació Discapacitats Visuals Catalunya B1B2B3, del Centre Ocupacional Les Corts i del Pla d’Ocupació a Via Pública de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat. 

ARC Soluciones publi

Els resultats que han obtingut mostren en general, que el nivell d’accessibilitat de les zones -entre les que es troben dos àrees de joc infantil– es baix, perquè indiquen una significativa quantitat d’obstacles a nivell de mobilitat horitzontal que caldria solucionar. 

La BetaMapathon és un projecte impulsat per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) que es va realitzar a finals del 2020, en el marc del seu 50è aniversari i del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat en col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) i els ajuntaments de Barcelona, Cervelló, Lliçà d’Amunt, Montmeló, Sant Cugat del Vallès, Terrassa i Vilanova i la Geltrú. En total, 122 persones van mapejar 455 punts en els mapes de les seves localitats.  

Subscripció Newsletter (50% de descompte)

Amb notícies, agenda, subvencions, convocatòries, ofertes, recursos...i molt més

Amb motiu del 5è aniversari del Diari de la Discapacitat, aquest mes de febrer, pots tenir la subscripció a meitat de preu durant el primer any. APROFITA AQUESTA OPORTUNITAT!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES