Dilluns, 19 abril 2021
spot_img
IniciDependènciaEs publiquen les mesures i recomanacions per a la represa de les...

Es publiquen les mesures i recomanacions per a la represa de les activitats del lleure per a persones amb discapacitat

Portaven molts mesos paralitzades a causa de les restriccions provocades per la Covid

sector lleure persones diversitat funcional restriccions
Els joves amb diversitat funcional necessiten tornar a fer activitats de lleure // Foto: Diversitat en Lluita

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha publicat les mesures i recomanacions per a la represa de les activitats del lleure per a persones amb discapacitat, que es van paralitzar a causa de la Covid-19.

Banner Aflorem 300x600_3

El lleure, l’oci i les extraescolars són un dret essencial -recollit a la convenció de drets de les persones amb discapacitat en el seu article 30- i una necessitat bàsica per al seu desenvolupament, així com per al descans i la conciliació de la vida i la feina de les seves famílies.

Les entitats d’aquest sector portaven molt de temps reclamant la represa d’aquestes activitats pel perjudici que estava provocant en el col·lectiu de les persones amb discapacitat.

El document subratlla que per poder realitzar de nou aquestes activitats  i vetllar per la salut d’usuàries i treballadores, les entitats de lleure per a persones amb discapacitat han d’adaptar la seva dinàmica a unes mesures de màxima prevenció i protecció per evitar contagis en una població vulnerable, que compta amb una diversitat de perfils quant a edat, discapacitat, patologies associades i autonomia personal, promovent que les mesures i recomanacions permetin atendre adequadament les necessitats de la persona i del seu entorn familiar. Les entitats proveïdores han de poder generar un entorn de seguretat a les persones ateses i al conjunt de professionals davant els riscos de la COVID‐19. 

ARC Soluciones publi

Paral·lelament l’Administració ha de proporcionar instruccions, pautes, criteris i el suport necessari per a la protecció i l’adaptació dels serveis de les entitats de lleure per a persones amb discapacitat. Cal adequar el contingut del Pla a les especificacions que estableixin les diferents ordres, normatives, i instruccions que es vagin publicant, tant pel que fa a les mesures d’higiene i prevenció com pel que fa a les condicions en les quals ha de desenvolupar‐se l’activitat. 

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES