Divendres, 22 octubre 2021
IniciAccessibilitat UniversalRodalies tanca els passos a nivell de tres estacions vulnerant els drets...

Rodalies tanca els passos a nivell de tres estacions vulnerant els drets de les persones amb discapacitat

Les estacions Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei i Mollet Sant Fost no permeten altres alternatives per canviar d’andana

accessibilitat passos a nivell renfe
Aquestes tres estacions no disposen d’ascensors per canviar d’andana // Foto: Renfe

Els ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat, Molins de Rei i Mollet del Vallès, han denunciat la decisió de Renfe de tancar els passos a nivell per creuar les vies de les estacions -a Mollet, la de Mollet Sant Fost- en aquestes poblacions perquè suposa una greu complicació per a les persones amb mobilitat reduïda, al no comptar amb mesures d’accessibilitat.

Per aquest motiu han enviat conjuntament una carta a la directora de Rodalies a Catalunya, Mayte Castillo, mostrant el seu malestar per la decisió. L’operadora, per la seva part, al·lega motius de seguretat per aquest tancament, i recorda que l’ús dels passos a nivell ja estava prohibit però que ara s’han de mostrar inflexibles en compliment del reial decret llei 929/2020 del 27 d’octubre.

Aquestes explicacions no han convençut als consistoris afectats, que reclamen alternatives i exigeixen una moratòria de l’aplicació del reial decret mentre no es facin efectius el projectes per fer accessibles les tres estacions.

Tant l’estació de Molins de Rei com la de Mollet-Sant Fost compten amb projectes per convertir-les accessibles amb la instal·lació d’ascensors, mentre que a Sant Feliu de Llobregat s’espera el soterrament de les vies del tren.

Les explicacions de Renfe tampoc han convençut a la Plataforma para la Promoció del Transport Públic (PTP), Catalunya Camina i la federació ECOM, que s’han sumat a la postura dels consistoris perquè consideren que aquest tancament vulnera els drets de les persones amb discapacitat.

S’ha de tenir en compte que amb aquesta decisió obliga a les persones amb mobilitat reduïda a desplaçar-se a altres poblacions si volen fer un trajecte que compti amb mesures d’accessibilitat per passar d’una andana a una altra, amb la corresponent pèrdua de temps per l’usuari.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES