Dissabte, 25 setembre 2021
spot_img
IniciDretsLes entitats del lleure divers denuncien que les restriccions han deixat de...

Les entitats del lleure divers denuncien que les restriccions han deixat de banda les persones amb diversitat funcional

La Xarxa d’Entitats Lleure Divers reclama que se’ls consideri com a activitat essencial

sector lleure divers persones diversitat funcional restriccions
Els joves amb diversitat funcional necessiten tornar a fer activitats de lleure // Foto: Diversitat en Lluita

La Diversitat en lluita, una plataforma impulsada el mes de desembre per Oratge, Encert i ReperKutim, segueixen denunciant que les restriccions per la pandèmia està deixant de banda les persones amb diversitat funcional. 

Des de l’inici de la crisi sanitària, moltes entitats que donen servei de lleure a aquests col·lectius, han deixat de donar servei per les restriccions, una situació que crea a la necessitat de un servei terapèutic d’acompanyament a les famílies, de gestió del temps lliure i de sociabilització per als joves que es realitzada aquestes i altres entitats del mon de la diversitat. 

banner flyer interpersonas

Les activitats de les entitats de la Xarxa Lleure Divers, malgrat siguin terapèutiques, s’inclouen dintre de les activitats extraescolars “ordinàries”, no tenen un conveni específic. Des de aquest sector es demana des de fa anys que les activitats del Lleure Divers es reconeguin com a part fonamental per a la salut comunitària de la persona.  

Des de la Xarxa d’Entitats Lleure Divers es demana que les activitats de les entitats del sector del Lleure es considerin “activitats essencials” per tal que les restriccions no afectin a la seva activitat. Cal dir que des de l’inici de la pandèmia s’ha demostrat que són un sector segur, sense detectar brots de COVID-19 en cap de les activitats dutes fins al moment.  

La Xarxa ha mantingut converses tant amb la Federació Dincat (que aglutina a més de 300 entitats del sector), així com l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), institucions que han mostrat conformitat amb les seves reclamacions. A nivell de Districte de Gràcia també han tingut converses positives.  

Tanmateix, des dels òrgans autonòmics de gestió de la pandèmia com el CECAT o el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies s’ha anat donant llargues per no tenir una entrevista explicant les particularitats del nostre sector davant de la pandèmia. “Demanem poder seure’ns i explicar perquè som un sector segur i perquè no podem tancar”, expliquen des de la plataforma del Lleure Divers. I critiquen que “la situació de molts joves és cada cop més inestables i les famílies estan absolutament sobrepassades”. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES