Fundació Randstad ha signat un conveni de col·laboració amb la Universitat Internacional de La Rioja (UNIR) i Sopra Steria per a desenvolupar una eina tecnològica a través d’un software que faciliti la integració sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual.
El desenvolupament de la solució de programari (en format app o web) es realitzarà amb la col·laboració de 2 alumnes de darrer curs de Grau i de Màster d’Enginyeria de Programari d’UNIR; el Centre de Serveis Digitals i les àrees de UX i Responsabilitat Corporativa de Sopra Steria; i comptarà amb l’assessoria de la Fundació Randstad.
El projecte, que tindrà una durada de 8 mesos des de la signatura de l’acord, contempla diverses fases. Durant la primera, de recerca, ideació i disseny, s’analitzaran les eines existents destinades a millorar les competències bàsiques (matemàtiques, lectura, emocions, etc.) de persones amb discapacitat intel·lectual, així com les relacionades directament o indirectament amb la discapacitat i la feina. Així mateix, es duran a terme grups de discussió en què experts en aquestes àrees exposaran les funcionalitats necessàries per a la construcció de la solució.
Les funcionalitats de l’eina estaran adaptades per garantir una accessibilitat plena, buscaran millorar la comunicació i inclusió de l’usuari i en contemplaran d’altres serveis relacionats.
Per a Maria Viver, directora de la Fundació Randstad, “la tecnologia pot facilitar moltíssim la integració sociolaboral de les persones i per això estem encantats de participar en aquest projecte. Comptar amb empreses com Sopra Steria i la universitat UNIR és un exemple d’empreses que desenvolupen negocis sostenibles en col·laboració amb altres agents socials per aconseguir un món millor. Des de l’any 2004 a la nostra fundació treballem per millorar l’ocupabilitat de les persones amb discapacitat i sabem que ajudant-los a trobar una feina aconseguirem la seva plena inclusió i integració a la societat”.
Per la seva part, el director general de Sopra Steria España, Antonio Peñalver, ha explicat que “la desocupació és una de les principals preocupacions entre els espanyols. El nostre objectiu a través d’aquesta col·laboració és resoldre aquest problema fent el que millor sabem fer: tecnologia”. “Estem molt agraïts amb la Fundació Randstad, amb la qual hem treballat durant més de 4 anys, i amb UNIR, per apostar per aquest projecte, amb el que esperem contribuir a la inclusió sociolaboral del col·lectiu de persones amb discapacitat”, ha conclòs.