Dilluns, 24 juny 2024
IniciRECERCA I TECNOLOGIAEs posa en marxa un projecte per desenvolupar un software que faciliti...

Es posa en marxa un projecte per desenvolupar un software que faciliti la inclusió laboral de les persones amb discapacitat

Fundació Randstad, Sopra Steria i la Universitat UNIR signen un acord de col·laboració

randstad conveni software inclusio laboral persones discapacitat
Moment de la signatura del conveni de col·laboració // Foto: Fundació Randstad

Fundació Randstad ha signat un conveni de col·laboració amb la Universitat Internacional de La Rioja (UNIR) i Sopra Steria per a desenvolupar una eina tecnològica a través d’un software que faciliti la integració sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual.

El desenvolupament de la solució de programari (en format app o web) es realitzarà amb la col·laboració de 2 alumnes de darrer curs de Grau i de Màster d’Enginyeria de Programari d’UNIR; el Centre de Serveis Digitals i les àrees de UX i Responsabilitat Corporativa de Sopra Steria; i comptarà amb l’assessoria de la Fundació Randstad.

El projecte, que tindrà una durada de 8 mesos des de la signatura de l’acord, contempla diverses fases. Durant la primera, de recerca, ideació i disseny, s’analitzaran les eines existents destinades a millorar les competències bàsiques (matemàtiques, lectura, emocions, etc.) de persones amb discapacitat intel·lectual, així com les relacionades directament o indirectament amb la discapacitat i la feina. Així mateix, es duran a terme grups de discussió en què experts en aquestes àrees exposaran les funcionalitats necessàries per a la construcció de la solució.

Les funcionalitats de l’eina estaran adaptades per garantir una accessibilitat plena, buscaran millorar la comunicació i inclusió de l’usuari i en contemplaran d’altres serveis relacionats.

Per a Maria Viver, directora de la Fundació Randstad, “la tecnologia pot facilitar moltíssim la integració sociolaboral de les persones i per això estem encantats de participar en aquest projecte. Comptar amb empreses com Sopra Steria i la universitat UNIR és un exemple d’empreses que desenvolupen negocis sostenibles en col·laboració amb altres agents socials per aconseguir un món millor. Des de l’any 2004 a la nostra fundació treballem per millorar l’ocupabilitat de les persones amb discapacitat i sabem que ajudant-los a trobar una feina aconseguirem la seva plena inclusió i integració a la societat”.

Per la seva part, el director general de Sopra Steria España, Antonio Peñalver, ha explicat que “la desocupació és una de les principals preocupacions entre els espanyols. El nostre objectiu a través d’aquesta col·laboració és resoldre aquest problema fent el que millor sabem fer: tecnologia”. “Estem molt agraïts amb la Fundació Randstad, amb la qual hem treballat durant més de 4 anys, i amb UNIR, per apostar per aquest projecte, amb el que esperem contribuir a la inclusió sociolaboral del col·lectiu de persones amb discapacitat”, ha conclòs.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content