Els Mossos reconeixen a Inspecció de Serveis Socials per la tasca de prevenció dels maltractaments a persones grans

Va rebre una placa commemorativa el Dia de les Esquadres

gent gran maltractaments
La soledat i l’aïllament social és una de les preocupacions de la gent gran // Foto: FiraGran

El Servei d’Inspecció i Registre del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha estat distingit pel Cos de Mossos d’Esquadra per la seva tasca i col·laboració en l’àmbit de la prevenció dels maltractaments a les persones grans en l’àmbit institucional. La cap del Servei, Rosa Llor, va rebre el guardó el passat dia 10 durant la celebració del Dia de les Esquadres.  

El Servei d’Inspecció i Registre i els Mossos d’Esquadra col·laboren des de fa temps en la detecció i atenció a les situacions de maltractament físic, psicològic o econòmic que poden patir les persones grans en residències assistides i centres d’atenció diürna. Així, des de l’any 2013 la Unitat Central de Proximitat i Atenció al Ciutadà de l’Àrea Tècnica de Proximitat i de Seguretat Ciutadana del Mossos i el Servei d’Inspecció i Registre comparteixen criteris i circuits de comunicació per intervenir de manera complementària davant de la detecció d’un possible maltractament quan la persona grans es troba institucionalitzada en un servei social especialitzat.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Aquest mecanisme de coordinació preveu la comunicació immediata entre el responsable policial de la Unitat Central de Proximitat i Atenció al Ciutadà i la Coordinació de la Inspecció, tant quan la presumpta víctima és una persona gran com quan és una persona amb discapacitat o problemàtica social derivada de malaltia mental, sempre que aquest maltractament es produeixi en un entorn institucionalitzat o amb aparença institucional, és a dir, indrets on es presta un servei residencial encobert i il·legal sense cap tipus de control administratiu.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*