Dissabte, 22 gener 2022
IniciDependènciaEl Servei d’Atenció Domiciliària i Assistència Personal d'Aspid bat el rècord de...

El Servei d’Atenció Domiciliària i Assistència Personal d’Aspid bat el rècord de persones ateses durant el 2020

Va tenir cura de 113 persones, un 14% més que l’any anterior

persones ateses pel servei d'assistència personal
Els efectes de la pandèmia han provocat l’augment dels serveis d’assessorament // Foto: Aspid

El Servei d’Atenció Domiciliària i Assistència Personal d’Aspid va atendre l’any 2020 un total de 113 persones, superant els 97 usuaris de l’any 2019 i esdevenint d’aquesta manera la xifra rècord de persones ateses durant un any per l’entitat lleidatana. Aquest increment del 14% respecte a l’any anterior s’ha focalitzat principalment en gent gran amb un grau de dependència que necessita suport per a les activitats de la vida diària. La situació especial provocada per la pandèmia ha facilitat en part l’augment dels usuaris acollits al servei. El volum d’hores prestades l’any 2020 ha estat de 29.279.

L’àmbit d’Atenció Domiciliària i Assistència Personal forma part dels serveis i projectes d’autonomia personal d’Aspid, que l’any 2020 van tenir cura globalment de 367 persones. La majoria d’aquests usuaris, en concret 195, van ser atesos dins del programa ASPID Orienta desenvolupat a Lleida, Tàrrega i Balaguer, mentre que la resta va ser atesa als Serveis d’Atenció Domiciliària i al Banc Solidari de Productes de Suport.

Noves iniciatives posadas en marxa l’any 2020

Entre les noves iniciatives posades en marxa l’any 2020 per Aspid en l’àmbit de l’autonomia personal, destaquen dues propostes com són el Dispositiu Innovador en Vida Independent i Suports de l’Entorn i el Banc Solidari de Productes de Suport.

Totes dues formen forma part de l’estratègia d’Aspid d’implementar nous models d’atenció que possibilitin a les persones viure en el seu propi habitatge i comunitat. Un total de 7 persones amb discapacitat física i/o afectació neurològica han participat l’any 2020 en aquesta experiència pilot destinada a que puguin gaudir d’un alt grau de vida independent.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content