Dilluns, 17 maig 2021
spot_img
IniciInclusió SocialEl projecte UTE Noves Oportunitats a Lleida ha atès 1.400 joves des...

El projecte UTE Noves Oportunitats a Lleida ha atès 1.400 joves des que es va posar en marxa l’any 2016

La directora del SOC a Catalunya presenta les dades davant les entitats integrades en el programa

programa noves oportunitats lleida
Ariadna Rectoret va presidir l’acte de presentació de les dades a Lleida // Foto: Fundació Ilersis

La directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, Ariadna Rectoret, s’ha reunit aquest dijous amb les entitats del territori involucrades en el projecte UTE Noves Oportunitats a Lleida, un programa que, des que es va començar a implementar al territori l’any 2016, ha atès 1.400 joves.

L’objectiu d’aquesta trobada ha estat conèixer de primera mà com s’està aplicant el programa a Lleida i planificar futures millores de cara a la nova pròrroga del projecte, prevista per a l’any vinent. El programa prioritza l’accés a joves d’entre 16 i 24 anys que han abandonat de forma prematura el sistema educatiu, o que no han finalitzat amb èxit els estudis obligatoris i/o post-obligatoris i que en l’actualitat no tenen feina i “necessiten un cert acompanyament, de qualitat, personalitzat i amb garanties d’inserció”, més encara quan el col·lectiu de joves ha estat “el més afectat” per la crisi derivada de la pandèmia. En aquest sentit, Rectoret ha dit que “una de les grans apostes del Govern per a la propera legislatura en l’àmbit de l’ocupació és la inversió en programes de joves”.

La UTE Noves Oportunitats Lleida es va crear a partir de la unió de 6 entitats socials i 4 centres formadors de la província, i així es va conformar un dels vuit Centres de Noves Oportunitats (CNO) de Catalunya.

Les estadístiques a Lleida

Aprofundint en les dades, Miguel A. Cruz, gerent i representant legal de la UTE Noves Oportunitats, ha assenyalat que al llarg dels anys 2018 i 2020 es van atendre 793 peticions (512 al Segrià) i derivacions de participants, dels quals 726 (95%) van poder definir un pla de millora un cop finalitzada fase d’orientació. Del total de joves que van finalitzar l’orientació, un 71,76% eren nois i un 28,24% noies. Per edats, un 69,65% eren joves de 16 a 18 anys, i es van fer 121 accions formatives. 

A dia d’avui, en la pròrroga 2020-2021 del projecte en què ens trobem actualment, s’han atès 426 joves. D’aquests, 339 es troben en procés d’execució, per tant, realitzen alguna formació tecnicoprofessional o preparen proves per a un retorn al sistema educatiu, mentre que 52 joves es troben en procés d’orientació perquè s’han incorporat al programa durant l’últim període i 27 es troben inactius. També es compta amb 4 joves en fase de suport a la inserció, perquè durant el transcurs del programa han trobat un treball, i 4 baixes. Per comarques, el Segrià és la que compta amb més participants (271), seguit de l’Urgell (46), la Noguera (42), el Pla d’Urgell (40), les Garrigues (20) i el Pallars Jussà (8), mentre que en la distribució de joves atesos per entitats, Prosec és al capdavant (94), seguit d’Ilersis (73), Reintegra Lleida (61), Talma (60), Alba (46), Sant Joan de Déu (44), Reintegra Balaguer (40) i Reintegra Tremp (8).

D’acord amb les formacions que estem duent a terme, els i les joves que participen en el programa es troben repartits entre formacions tècnic-professionals (180), competències bàsiques (67) i competències transversals (99). Entre les primeres, al Segrià hi ha les d’auxiliar de reparació i manteniment (CTI i Sant Joan de Déu), operacions bàsiques de restaurant i bar (Ilersis), iniciació al món audiovisual (Prosec), gravació de dades (Inlingua) i auxiliar de construcció (Inlingua), entre d’altres, mentre que en altres comarques s’estan fent les d’administratiu (Noguera), nivell I de soldadura (Pla d’Urgell), rebosteria, cuina i sala (Garrigues) i tecnologies de la informació i comunicació 2 (Urgell).

Pel que fa a les formacions en competències bàsiques se n’estan duent a terme al Segrià, el Pla d’Urgell, el Pallars Jussà, a Noguera i les Garrigues, mentre que les formacions en competències transversals s’estan efectuant al Segrià, l’Urgell, el Pla d’Urgell i les Garrigues.

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES