Dimarts, 30 novembre 2021
IniciDiscapacitatEls menors amb TEA van millorar la comunicació i la relació amb...

Els menors amb TEA van millorar la comunicació i la relació amb els familiars durant el confinament

Segons un estudi elaborat per la UOC, la Universitat de Perusa i el Centre de Teràpia Ocupacional i Psicologia Infanto-Juvenil ABAULA

Un pare abraçant la seva filla petita
El confinament va unir més a pares i fills // Foto: Freepick

Un estudi dut a terme per investigadors de la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat de Perusa, Itàlia, i del Centre de Teràpia Ocupacional i Psicologia Infanto-Juvenil ABAULA, de Girona, mostra com els menors amb trastorn de l’espectre autista (TEA) van experimentar un canvi en l’estat emocional positiu durant la pandèmia.

L’estudi ha analitzat el comportament dels menors que pateixen un TEA durant el període de confinament més estricte, en els mesos de març, abril, maig i juny del 2020, per establir les bases d’un suport futur més adaptat a les seves necessitats reals.

diari-discapacitat-300x250e

La majoria de les famílies que han participat en aquesta investigació han destacat que els seus fills i filles estaven més feliços, més tranquils i més pacífics que abans de la quarantena. En gran manera, aquest canvi es deu a l’augment de temps que aquests menors passaven amb les famílies i a les rutines adoptades.

La família i les noves rutines

Si bé es cert que els menors amb TEA van patir més dificultats en els moments inicials de la quarantena. No solament per la ruptura dels hàbits dels menors, sinó també perquè els recursos d’atenció i educatius no estaven adaptats a aquest nou context.

Però passada aquesta fase inicial, els infants amb TEA van mostrar certa facilitat per adaptar-se als nous canals de comunicació telemàtics, com les videotrucades amb familiars, professors i amics.

D’altra banda, la situació de quarantena i confinament també va posar de manifest la manca de comprensió social que pateixen les persones amb TEA i les seves famílies. Aquesta situació va prendre rellevància especialment en els moments concrets de la pandèmia en què es va permetre que sortissin al carrer certs col·lectius socials amb més dificultats.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES