Els Serveis d’Assistència Personal i Atenció Domiciliària d’ASPID atenen 97 persones durant el 2019

Els Serveis d’Autonomia Personal van tenir cura de 1.058 persones

serveis assistencia personal atencio domiciliaria
El servei d’assistència personal s’ha incrementat sensiblement durant el 2019 // Foto: ASPID

Els Serveis d’Atenció Domiciliària i Assistència Personal d’ASPID han atès un total de 97 persones en el decurs de l’any 2019, el que suposa un creixement d’aproximadament el 40% respecte l’any anterior, una labor que tindrà continuïtat enguany amb la posada en marxa d’un programa per afavorir la vida independent de persones amb discapacitat neurològica.

Pel que fa als Serveis d’Autonomia Personal d’ASPID, en el marc del programa CRAPVI es van atendre 1.058 persones i es van dur a terme 167 atencions dins l’Oficina de Vida Independent. 

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

D’altra banda, l’any 2019 l’entitat va iniciar un nou programa especialitzat per atendre a persones amb discapacitat i/o dependència a les comarques de la Noguera i l’Urgell, accentuant la seva línia descentralitzadora.

El servei de Centre d’Atenció Diürna Candi Villafañe, un espai que acull en règim diürn persones que es troben en edat laboral i que presenten algun grau de discapacitat física, va atendre l’any passat 45 persones, assolint un 89% d’ocupació de la seva capacitat. Durant l’any 2019 es van portar a terme activitats d’integració comunitària en l’àmbit de la cultura, activitats artístiques de fang, cant coral i teatre, aquestes últimes en col·laboració amb l’Orfeó Lleidatà, en el marc del projecte “Junts”.

BANER_300X250

En el capítol de la inserció laboral, els equips d’ASPID van atendre 439 persones, van gestionar 277 ofertes de treball i van aconseguir inserir en el mercat de treball un total de 233 persones a les comarques del Segrià, la Noguera, el Pla d’Urgell, l’Urgell, les Garrigues i l’Alt Urgell.

En l’àmbit de la intervenció socioeducativa, durant el 2019 els professionals de l’entitat lleidatana van atendre 49 infants i les respectives famílies per mitjà de programes d’intervenció socioeducativa i de preservació familiar. D’altra banda, més de 445 joves i les seves famílies van participar en diversos programes de prevenció social, com ara els adreçats a evitar les addiccions a les noves tecnologies, els de prevenció de l’accidentalitat o els tallers d’economia domèstica per a famílies vulnerables.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*