AMPANS promou l’emprenedoria de persones amb discapacitat intel·lectual dins d’un projecte europeu

Participa juntament amb altres entitats al projecte ‘Enable in-Cuba’

ampans projecte emprenedoria europeu discapacitat intel·lectual
Reunió de treball per tractar el projecte ‘Enable In-Cuba’ // Foto: Ampans

AMPANS és una de les entitats que participen en el projecte europeu ‘Enable In-Cuba’ impulsat per l’ARFIE (Association de recherche et de formation sur l’insertion en Europe). El projecte pretén impulsar l’emprenedoria de les persones amb discapacitat intel·lectual en tots els àmbits ja sigui personal, social o empresarial.

L’objectiu és que les persones amb discapacitat intel·lectual puguin tirar endavant els seus propis projectes amb els suports que necessitin per emprendre, ja sigui en la vida personal com per exemple viure en parella, seguir una formació o cursar uns estudis, o bé iniciatives d’autoocupació.

A banda d’AMPANS, al projecte hi participen quatre entitats més de Bèlgica, Itàlia, França i Portugal, sota la direcció de la European Association of Mental Health in Intellectual Disability (EAMHID), presidida pel Dr.  Roger Banks, psiquiatre especialitzat en la discapacitat intel·lectual.

Ja hi ha algunes iniciatives similars que funcionen amb èxit al món i l’objectiu és crear una metodologia de treball i posar-la a disposició de la societat per afavorir l’emprenedoria de les persones amb discapacitat intel·lectual.

banner-electium_300x250-V3_nou copy

El projecte es concreta en 4 fases al llarg de tres anys i preveu una prova pilot en tots els països implicats per donar suport efectiu als primers emprenedors que aprofitin aquest enfocament.

AMPANS, com a membre directiu de l’ARFIE participa en l’impuls de diversos programes d’àmbit europeu per a la millora d’oportunitats de les persones amb discapacitat intel·lectual i necessitats de suport especial.

L’any passat l’entitat bagenca va participar en dos projectes ENABLE amb l’objectiu de desenvolupar metodologies coproductives que facilitin una cultura en què les persones amb discapacitat intel·lectual participin en primera persona en el disseny de productes i serveis dels que ells són els destinataris; i ecosistemes d’innovació social que AMPANS va liderar amb dues entitats del sector, Amadip (Mallorca) i Asprodes (Salamanca) i els va permetre explorar diferents iniciatives europees en l’àmbit social i educatiu.

L’entitat també ha participat en altres projectes com Força, que  promou i apodera les persones amb discapacitat perquè puguin exercir una ciutadania activa mitjançant una formació específica. Una de les actuacions més destacades d’aquest projecte va ser la participació de persones amb disCapacitat Intel·lectual en una sessió on es van presentar els resultats de l’estudi realitzat sobre la implantació dels drets de la convenció de les Nacions Unides de les persones amb discapacitat  al Parlament de Luxemburg.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*