El sector de la discapacitat reclama un Codi d’Accessibilitat adaptat a les necessitats reals del col·lectiu

Demana la creació d’un Fons Català per a la Promoció de l’Accessibilitat

accessibilitat-vestibul-estacio-plaza-catalunya codi accessibilitat
Ascensor situat al vestíbul de l’estació de metro de Plaça Catalunya // Foto: gencat

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de defensa del col·lectiu a Catalunya, ha reclamat avui a la Generalitat que la seva proposta del Decret del Codi d’Accessibilitat s’ajusti a les necessitats reals del col·lectiu, així com als principis i mandats de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

Per aconseguir-ho considera que és necessari que el nou Decret del Codi d’Accessibilitat tingui en compte les aportacions realitzades per les entitats del sector. Això ha d’anar acompanyat dels recursos econòmics suficients i necessaris per al seu efectiu desplegament, tant a les zones urbanes com rurals, de forma que no quedi en paper mullat i es garanteixi l’equitat territorial. 

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En aquest sentit, el COCARMI ha tornat a posar sobre la taula dues propostes que donarien resposta a les necessitats de finançament. En primer lloc, la creació d’un Fons Català per a la Promoció de l’Accessibilitat, nodrit pels recursos procedents de destinar-hi l’1 per cent de l’import de la inversió que dediqui anualment la Generalitat a obres i infraestructures i a noves tecnologies i a societat digital. (Propostes sobre inclusió dels drets de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental a les eleccions de 2015).

En segon lloc, que el Fons per al Foment del Turisme, és a dir, els diners recollits per la taxa turística, es destinin a millorar l’accessibilitat i facilitar l’autonomia personal de les persones amb discapacitat als establiments i serveis turístics. En concret, que serveixin per fer accessible la  informació de l’oferta turística, les rutes i l’atenció al públic, fent especial atenció a l’entorn rural. (El sector de la discapacitat aposta perquè la taxa turística s’utilitzi per ampliar l’oferta d’establiments accessibles).

BANER_300X250

“L’accessibilitat és un requisit imprescindible, una condició prèvia, perquè les persones amb discapacitat puguem exercir plenament els nostres drets, és a dir, viure de forma independent i participar plenament en la societat en igualtat de condicions”, afirma Antonio Guillén, president de COCARMI.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*