Dilluns, 15 agost 2022
Dilluns, 15 agost 2022
IniciDestacadesEl sector de la discapacitat reclama un Codi d’Accessibilitat adaptat a les...

El sector de la discapacitat reclama un Codi d’Accessibilitat adaptat a les necessitats reals del col·lectiu

accessibilitat-vestibul-estacio-plaza-catalunya codi accessibilitat
Ascensor situat al vestíbul de l’estació de metro de Plaça Catalunya // Foto: gencat

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de defensa del col·lectiu a Catalunya, ha reclamat avui a la Generalitat que la seva proposta del Decret del Codi d’Accessibilitat s’ajusti a les necessitats reals del col·lectiu, així com als principis i mandats de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

Per aconseguir-ho considera que és necessari que el nou Decret del Codi d’Accessibilitat tingui en compte les aportacions realitzades per les entitats del sector. Això ha d’anar acompanyat dels recursos econòmics suficients i necessaris per al seu efectiu desplegament, tant a les zones urbanes com rurals, de forma que no quedi en paper mullat i es garanteixi l’equitat territorial. 

En aquest sentit, el COCARMI ha tornat a posar sobre la taula dues propostes que donarien resposta a les necessitats de finançament. En primer lloc, la creació d’un Fons Català per a la Promoció de l’Accessibilitat, nodrit pels recursos procedents de destinar-hi l’1 per cent de l’import de la inversió que dediqui anualment la Generalitat a obres i infraestructures i a noves tecnologies i a societat digital. (Propostes sobre inclusió dels drets de les persones amb discapacitat i/o trastorn mental a les eleccions de 2015).

En segon lloc, que el Fons per al Foment del Turisme, és a dir, els diners recollits per la taxa turística, es destinin a millorar l’accessibilitat i facilitar l’autonomia personal de les persones amb discapacitat als establiments i serveis turístics. En concret, que serveixin per fer accessible la  informació de l’oferta turística, les rutes i l’atenció al públic, fent especial atenció a l’entorn rural. (El sector de la discapacitat aposta perquè la taxa turística s’utilitzi per ampliar l’oferta d’establiments accessibles).

“L’accessibilitat és un requisit imprescindible, una condició prèvia, perquè les persones amb discapacitat puguem exercir plenament els nostres drets, és a dir, viure de forma independent i participar plenament en la societat en igualtat de condicions”, afirma Antonio Guillén, president de COCARMI.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content