Dimecres, 22 març 2023
Dimecres, 22 març 2023
IniciDestacadesEl sector de la discapacitat demana estabilitat política per afrontar amb garanties...

El sector de la discapacitat demana estabilitat política per afrontar amb garanties les conseqüències de la Covid19

Una delegació del COCARMI visita a la Presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs

el cocarmi va demanar estabiltiat política al nou govern
D’esquerra a dreta: La secretària tècnica del COCARMI, Meritxell Caralt; el vicepresident, Raimon Jané; el president, Antonio Guillén; la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i el secretari general del comitè, Enric Botí // Foto: Cocarmi

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de defensa dels drets del col·lectiu a Catalunya, li va demanar ahir a la Presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, estabilitat política per afrontar les conseqüències de la COVID19.

anunci guies d'arrel

La petició es va produir en el marc de la visita institucional que una delegació del comitè -conformada pel president, Antonio Guillén, el vicepresident, Raimon Jané, el secretari general, Enric Botí, i la secretària tècnica, Meritxell Caralt-, va fer a la seu del legislatiu català.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

“La irrupció de la COVID19 i la convocatòria anticipada d’eleccions ha aturat l’impuls i la transformació de les polítiques dirigides a les persones amb discapacitat. Les desigualtats s’han aprofundit i, ara més que mai, necessitem que la discapacitat sigui prioritària en l’acció política parlamentària per revertir aquesta situació” explica el president del COCARMI, Antonio Guillén.

Des del Comitè també es va traslladar la necessitat de garantir certa estabilitat política que permeti exhaurir la legislatura. “Els darrers anys hem estat gairebé en una campanya electoral permanent. Cal aturar aquesta inèrcia per atendre adequadament les necessitats incessants de les persones amb discapacitat; sobretot, cal aprovar uns nous pressupostos que donin resposta a l’actual context econòmic, social i sanitari. Recórrer a la pròrroga pressupostària té fortes repercussions per a les persones amb discapacitat i les nostres famílies”, assevera Guillén. 

La delegació del comitè també va demanar que s’adeqüi la normativa catalana a la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, el màxim tractat internacional sobre els drets del col·lectiu i que és d’obligat compliment des de la seva ratificació, l’any 2008, per part de l’Estat Espanyol. En aquest sentit, el vicepresident de COCARMI, Raimon Jané, també va instar a elaborar, en totes les iniciatives legislatives, informes previs sobre l’adequació a la Convenció. “Cada nova llei que aprovi el Parlament de Catalunya ha d’ajustar-se plenament als principis, mandats i valors de la Convenció. Després de més de deu anys de la seva entrada en vigor, no podem assumir que els drets de les persones amb discapacitat i les seves famílies es continuïn situant per sota dels estàndards internacionals”, afirma Jané.

Alhora, des del Comitè s’ha urgit al Parlament perquè vetlli, a nivell legal, perquè l’accelerada digitalització que està vivint la societat els últims anys, i que s’ha accentuat amb la pandèmia, sigui accessible i inclusiva. “Estem enmig d’una revolució digital que influeix en el procés de recuperació econòmica i social i, per tant, hem de garantir que els processos de digitalització siguin inclusius. No podem deixar ningú enrere, hem de reduir la bretxa digital: que tothom tingui dispositius, que siguin accessibles i que la xarxa arribi a tots els racons de Catalunya”, declara el secretari general, Enric Botí. 

En la mateixa línia, s’ha reclamat que el Parlament de Catalunya treballi per assegurar la participació política de les persones amb discapacitat i que acosti la institució al col·lectiu garantint l’accessibilitat en totes les seves activitats, així com també en la presa de decisions polítiques.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content