Dissabte, 23 octubre 2021
IniciInclusió SocialLes persones amb discapacitat han estat un dels col·lectius més afectats laboralment...

Les persones amb discapacitat han estat un dels col·lectius més afectats laboralment per la pandèmia

La contractació del CETS es va reduir gairebé un 30% respecte l’any anterior i més d’un 40% en el mercat ordinari

discapacitat inserció laboral accessibilitat centres treball
La feina és un dels principals eixos de la inclusió de les persones amb discapacitat // Foto: Escola El Xaloc

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya -que aglutina i representa més de 3.000 entitats socials catalanes que lluiten contra la pobresa, l’exclusió i les desigualtats- es mostra molt preocupada pel fort impacte laboral de la pandèmia de la Covid-19 en els col·lectius amb major situació de vulnerabilitat (dones, joves, persones amb discapacitat, amb trastorn mental, en risc d’exclusió social com aturats de llarga durada, persones migrades o provinents de recursos penitenciaris, entre altres).

Un dels col·lectius a qui més ha afectat la crisi de la Covid-19 és el de les persones amb discapacitat. L’any 2020 hi ha hagut un augment de prop de 5.000 persones amb discapacitat demandants d’ocupació a Catalunya (4.753) quan, en els anys anteriors, la mitjana de demandats tendia a la baixa. Això s’aprecia clarament amb la variació interanual de 2020 que mostra com, amb l’esclat de la crisi al març, comença un augment dràstic de demandants d’ocupació entre la població amb discapacitat, una xifra que ha empitjorat mes rere mes.

Els problemes per trobar feina s’accentuen a mesura que s’avança en les franges d’edat. Les taxes d’atur més altes es concentren sobretot amb les persones amb discapacitat més grans de 40 anys: de 40 a 44 anys (11%), de 45 a 49 anys (13%), de 50 a 54 anys (16%), de 55 a 59 anys (18%), la que té més acumulació de persones aturades, i de més de 60 anys (15%). A més, el 40% de les persones amb discapacitat a l’atur fa més de dos anys que cerquen una feina. 

Les dificultats són ben visibles tant en la inserció a través del mercat laboral ordinari com en el protegit, és el cas dels Centres Especials de Treball. Durant el 2020, el nombre de contractacions per als dos àmbits ha patit un descens significatiu en comparació amb el 2019. En el cas dels CETs, el 2020 la contractació es va reduir gairebé un 30% respecte l’any anterior en el mercat laboral ordinari de més d’un 40%.

Polítiques actives d’ocupació urgents

La Taula, en aquest sentit, reclama rapidesa a l’hora de desplegar les polítiques actives d’ocupació, destinades a la inserció i formació laboral de les persones que tenen més dificultats per trobar feina, i també estabilitat política perquè la falta de Govern impedeix avançar en l’estratègia d’ocupació que s’ha de desenvolupar a Catalunya.

També demana polítiques interseccionals, és a dir, que tinguin en compte els factors que agreugen estar en una situació de precarietat i que la pandèmia ha evidenciat: ser dona, ser d’origen migrat, tenir una determinada edat, tenir una discapacitat, un trastorn de salut mental, pertànyer al col·lectiu LGTIBQ+ o al poble gitano, etc.

Les entitats socials també demanen a la Generalitat participar activament en la definició i l’impuls d’aquestes polítiques actives d’ocupació. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES