El projecte ‘Horts al Terrat’, que actualment compta amb 6 horts urbans gestionats per persones amb discapacitat als edificis públics de l’Ajuntament de Barcelona, va recollir més de 3.500 quilos d’hortalisses durant el 2020, malgrat el confinament domiciliari i les restriccions.
El 90% de la producció dels Horts al Terrat es va destinar a menjadors socials i bancs d’aliments amb els que col·labora l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat.
Des de l’inici del projecte, l’any 2016, la producció ha tingut un creixement sostingut que es relaciona per una banda amb l’augment del nombre d’horts, però també amb la millora en la gestió i el manteniment de les entitats de persones amb discapacitat que en tenen cura.
L’hort que millors resultats ha obtingut al llarg de l’any és l’hort del carrer València, amb 1067,72kg. La producció de la resta dels horts ha estat de 973,04kg, l’Hort de la Seu del Districte de Sants; 846,12kg, al Carrer Avinyó 7 i 473,77 kg, a Avinyó 15 al Districte de Ciutat Vella ; i finalment, 230,16kg a l’Hort de l’Espai Jove la Fontana