Diumenge, 25 setembre 2022
Diumenge, 25 setembre 2022
IniciEl Govern reclama a l’Estat una solució urgent al tancament dels passos...
Array

El Govern reclama a l’Estat una solució urgent al tancament dels passos a nivell a diverses estacions de Rodalies

La normativa estatal provoca afectacions en l’accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda

accessibilitat passos a nivell renfe
Hi han estacions no disposen d’ascensors per canviar d’andana // Foto: Renfe

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, s’ha adreçat per carta al secretari d’Estat de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Pedro Saura, per a reclamar una solució urgent a les afectacions en l’accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda que s’estan produint en diverses estacions de Rodalies a conseqüència del tancament dels passos a nivell entre andanes per l’aplicació d’una nova normativa estatal. El Departament de Territori i Sostenibilitat, com a titular dels serveis de Rodalies de Catalunya, ha sol·licitat informació respecte de les mesures que s’adoptin i del seu abast, i ha tramès la carta també a l’Adif i a Renfe. 

En el document, Gavín s’uneix a les reclamacions que han fet els ajuntaments de Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat i Mollet del Vallès, per tal que “de forma urgent es donin solucions que pal·liïn els perjudicis ocasionats per la mesura”. Atès que aquestes estacions no estan adaptades a persones amb mobilitat reduïda, el secretari exposa que la implementació de les noves mesures “no pot ser aliena als efectes que generen en la prestació del servei, tenint en compte, a més, que les afectacions es produeixen pel retard en les inversions en accessibilitat en el conjunt de les estacions ferroviàries”, que són titularitat d’Adif. 

El secretari ha sol·licitat al Ministeri que s’informi el Departament sobre la quantitat d’estacions que estaran afectades per la nova mesura i també dels criteris que s’estan tenint en compte, alhora que posa de relleu la conveniència de “participar de forma directa en la valoració i en l’adopció de mesures alternatives que garanteixin el dret a la mobilitat de la ciutadania”.   

En el cas de les estacions actualment afectades, cal “acordar urgentment els protocols d’actuació per a l’atenció de les persones amb mobilitat reduïda” i també que “s’accelerin les actuacions de remodelació o de soterrament de la via pendents, que han de posar fi als problemes d’accessibilitat i de seguretat”, conclou.   

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content