Dijous, 2 desembre 2021
IniciEl 061 Salut Respon incorpora el servei de videotrucada atesa en llengua...
Array

El 061 Salut Respon incorpora el servei de videotrucada atesa en llengua de signes per a persones sordes

Més de 35.000 ciutadans es beneficiaran d’aquesta iniciativa en l’àmbit de l’accessibilitat

061 salut respon llengua de signes persones sordes
Un intèrpret del servei 061 Salut Respon atenent en llengua de signes // Foto: gencat

Des d’aquesta setmana, les persones sordes disposen de l’opció de contactar directament al 061 Salut Respon mitjançant un servei de videotrucada atès per intèrprets en llengua de signes. Aquesta nova funcionalitat, disponible a través de la nova versió de l’APP del 061, ofereix una millor accessibilitat al sistema de salut a un col·lectiu de prop de 35.000 persones sordes a Catalunya.

Es tracta d’un servei pioner a l’Estat espanyol en línia amb l’objectiu d’assolir una major equitat del Sistema de Públic de Salut. “Des del 061 Salut Respon hem estat treballant intensament en aquest projecte per tal de poder trencar barreres i fer que el nostre servei al ciutadà sigui accessible també per al col·lectiu de persones sordes”, ha explicat Núria Torres, cap del 061 Salut Respon, durant la presentació de la nova versió de l’APP.

fiare banca etica crowdfunding

Com funciona la videotrucada en llengua de signes?

Els intèrprets en llengua de signes estan capacitats donar resposta directament a totes les consultes urgents, activant els recursos necessaris, i a les d’àmbit administratiu, com les relacionades amb lamevasalut.cat o la targeta sanitària. Si es tracta de consultes de salut, l’intèrpret de llengua de signes es connecta amb un professional sanitari i li trasllada la petició, fent de transmissor d’informació entre metge i pacient. 

La nova funcionalitat de videotrucada per a persones sordes s’activa a través de la configuració de l’APP seleccionant l’opció Llengua de signes. En la mateixa pantalla, es pot seleccionar l’idioma de signes en què es vol ser atès, escollint entre el català i el castellà.

També caldrà omplir les dades personals i el Codi CIP, un tràmit necessari per tal que en el moment de la videotrucada, el personal sanitari tingui accés a la Història Clínica Compartida del pacient. Una vegada finalitzada la consulta, aquestes dades queden esborrades automàticament del registre de trucades garantint, així, la confidencialitat del pacient.

L’APP 061 Salut Respon 

L’APP 061 Salut Respon es va llançar el 2015 amb l’objectiu de posar a l’abast dels ciutadans un canal de comunicació adaptat als nous temps en què poder resoldre qüestions sanitàries de manera àgil i efectiva.

Des de la seva creació i fins a finals del 2020, ha estat descarregada 333.376 vegades. L’any passat, el 061 va rebre 13.130 trucades mitjançant aquesta app. El 65% de les trucades van ser per malaltia a domicili, el 33% per consulta sanitària o per informació de servei, l’1% per accident o traumatisme i l’ 1% per malaltia en via pública.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES