Divendres, 17 setembre 2021
spot_img
IniciDestacadesEl Govern destinarà 59M€ dels fons europeus per a mesures que facilitin...

El Govern destinarà 59M€ dels fons europeus per a mesures que facilitin la vida independent de les persones amb discapacitat

S’invertiran en noves tecnologies al servei de l’atenció a les persones amb dependència o discapacitat

la consellera va anunciar una partida dels fons europeus per les persones amb discapacitat
La consellera va visitar la Fundació Rubricatus del Prat de Llobregat // Foto: gencat

La titular de Drets Socials, Violant Cervera, va anunciar ahir en el marc d’una visita a la Fundació Rubricatus del Prat de Llobregat, que un total de 59M€ dels fons europeus es destinaran a noves tecnologies al servei de l’atenció a les persones amb dependència o discapacitat. “Per fomentar la vida independent i el manteniment en el domicili el major temps possible és indispensable la implementació d’innovacions i solucions tecnològiques que impliquin la modernització de l’atenció domiciliària i facilitin la vida independent de les persones amb discapacitat, com ara elements de domòtica, telemedicina, etc.”, ha remarcat.

D’altra banda, Cervera ha recordat que, en l’àmbit de la discapacitat, els fons europeus també revertiran en la modernització de les administracions, en la creació de nous espais residencials de llarga durada amb un disseny pensat per a les persones que atenen, així com en obres que millorin l’accessibilitat en equipaments, tant per a ens locals com per a d’altres modalitats.

banner flyer interpersonas

Compromís amb les persones amb discapacitat

Durant l’atenció als mitjans de comunicació, la consellera ha destacat que a Catalunya hi ha 616.000 persones amb discapacitat “a qui cal garantir tots els drets i la plena inclusió en tots els àmbits”. “És per això que hem assumit el compromís de continuar els treballs i culminar la signatura del Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat”, ha reblat. En aquest sentit, la consellera s’ha compromès a reprendre els treballs amb el sector i “analitzar plegats com continuem aquesta tasca. Ha de ser un treball conjunt i de consens perquè es tracta d’una eina de país”.

L’objectiu del Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat és crear una eina que adapti els principis de la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat de l’ONU de l’any 2006. Segons Cervera, “hem de fer que el nostre marc legal i la dotació pressupostària s’adapti a aquesta convenció i garantir per llei els drets de les persones amb discapacitat”.

La consellera va aprofitar la visita a la Fundació Rubricatus per tenir una trobada amb Dincat amb l’objectiu de posar les bases per garantir els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual. A la trobada hi va assistir el president de l’entitat, Manel Palou, juntament amb altres respresentants, mentre que per part del Departament de Drets Socials, van participar a la reunió de treball la secretària d’Afers Socials i Famílies, Anna Figueras; la directora general d’Acció Cívica i Comunitària, Cesca Domènech, i la directora dels Serveis Territorials de Drets Socials a Barcelona, Lluïsa Nicolau.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content